Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

MITEN valita itselle mineraalipuuteri ja meikkivoide? Miten ne eroavat toisistaan?

MITEN valita itselle mineraalipuuteri ja meikkivoide? Miten ne eroavat toisistaan?

OHMYGOSSIP – Itselle sopivan meikkivälineen valitseminen voi joskus olla hankalaa, sillä sekä meikkivoiteiden että puuterien valikoima on erittäin suuri. Mitä tulee ennen kaikkea pitää mielessä – tuotteen luonnollisuutta, hyvää peittoa, sävyä vai valmistajan mainetta? Usein syntyy myös dilemma – valitako meikkivoide, mineraalipuuteri vai jopa molemmat? 

Mineraalipuuteri ei ärsytä ihoa ja eroaa tavanomaisesta puuterista

Viime aikoina on yhä enemmän suosiota saavuttanut mineraalikosmetiikka ja juuri siksi, että sellainen kosmetiikka koostuu mineraaleista. Se ei yleensä sisällä kemiallisia tuoksu- tai väriaineita, parabeeneja, silikonia, synteettisiä öljyjä tai muita ei-toivottuja apulaisia. Mineraalipuuteri antaa ihon hengittää ja samalla suojaa sitä. Tällaisen puuterin etuna onkin se seikka, että siinä ei ole ihoa ärsyttäviä aineita ja sen koostumus ei imeydy ihon sisään. Laadukas mineraalipuuteri on koostumukseltaan jauhemainen ja yleiskäyttöinen – sitä voi vapaasti käyttää puuterina koko kasvojen alueella ja miksipä ei myös meikkivoiteen sijasta.

Mineraalipuuterin käytössä kannattaa huomata, että siinä on yleensä paljon vahvempi pigmentti kuin tavallisessa puuterissa ja se peittää myös ihon intensiivisemmällä sävyllä. Jos käytät tavallisia kosmetiikkatuotteita, tarvitset usein sekä pohjustusvoidetta, meikkivoidetta että viimeisenä silauksena vielä puuteria. Mineraalimeikkiä käytettäessä riittää sen sijaan vain yksi tuote. Lisäksi on hyvä tietää, että mineraalipuuterin avulla saat kasvoille tasaisen ja virheettömän sävyn varsin pienellä vaivalla. Levitä iholle vain ohut mutta samalla riittävästi pigmenttiä sisältävä kerros, niin tulos on luonnollinen ja kaunis, eikä siitä jää vaikutelmaa ”paksusta rappauksesta”.

Mikä on tärkeää meikkivoiteen valinnassa?

Yritä ensimmäisenä asiana löytää ihollesi sopiva sävy. Sopivin on päivänvalossa näkymätön ja luonnollinen sävy. Voide on ihanteellinen silloin, kun se ikään kuin ”haihtuu” ihollasi eikä jätä näkyviä rajalinjoja tai paksua voidekerrosta. Aivan yhtä tärkeää on myös meikkivoiteen rakenne, ja siinä tärkeä osansa on sinun ihotyypilläsi – kuivalle iholle hyviä ovat hieman juoksevammat voiteet, normaalille iholle sopivat paksummat koostumukseltaan voidemaiset tuotteet.

Tietysti tärkeää on sekin, millaisen tuloksen haluat. Ajattele, haluatko mahdollisimman hohtavan tuloksen, tasaisen ja hyvän peittävyyden vai hyvin luonnollisen kevyesti läpikuultavan meikin.

 

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
kauneusmeikkivoidemineraalipuuteri

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory