Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Akne-kartta eli MILLAISISTA ongelmista kertovat finnit leuassa, lantiolla tai rintakehässä?

Akne-kartta eli MILLAISISTA ongelmista kertovat finnit leuassa, lantiolla tai rintakehässä?

OHMYGOSSIP – Akne on ongelma, johon pääosa ihmisistä on vähemmässä tai suuremmassa määrässä elämässään törmännyt. Eri tietojen mukaan aknea esiintyy 60-80 prosentilla 12-24-ikäisistä ihmisistä, joten akne yleisimmin esiintyvä ihosairaus. Akne eli finnit on krooninen tulehdussairaus. Aknessa kasvoille, selkään ja joskus myös rinnalle syntyy punertavia näppyjä, mätäpaiseita, avoimia komedoneja (ns. mustapäitä) ja suljettuja komedoneja. Joskus ilmenee vaikealaatuista aknea, jossa on ihonalaisia mätää sisältäviä solmukkeita.

Akne-kartta:

1 – LEUKA JA KAULA: hormonit ovat yleisimpiä syitä aiheuttamaan finnejä leukaan ja kaulaan, ja se viittaa lisämunuaisten hormonien runsauteen. Toinen syy on stressi tai sokerin liikakäyttö. Ja lisäksi saattavat finnejä aiheuttaa liian ahtaat vaatteet ja mustien hiusten kosketus ihoon.

2 – 3 – OLAT: stressi. Finnit tällä alueella osoittavat, että tunnet itsesi usein tyhjänä, suojattomana ja haavoittuvana. Jos finnejä on vain toisella olkapäällä, on mahdollista, että syynä on olkalaukun liian vahva hihna tai tytöillä liian kireällä oleva rintaliivien olkain.

4 – RINTAKEHÄ: Naisten sukuelimet. Käytätkö synteettisistä materiaaleista, kuten polyesteristä tai nailonista valmistettuja vaatteita? Oletko varma, että sinulla ei ole sienisairautta (varsinkin, jos finnit ovat pieniä ja valkopäisiä ja tavallinen aknen hoito ei vaikuta niihin) tai allergiaa? Jos yksikään näistä kohdista ei sovi sinulle, syynä voi olla väärä ravitsemus ja finnit eivät häviä ennen kuin olet muuttanut ruokavaliotasi. Tämä koskee myös maustettujen perunalastujen ja hiilihappojuomien nauttimista.

5 – 6 –KÄDET: Vitamiinit. Finnit ovat tällä alueella yleensä ihonalaisia, käden ulkonäkö on kuin hanhen nahka. Syy – huono verenkierto ja samoin suuri määrä kuolleita soluja karvatuppien ympärillä. Hoitona kannattaa kokeilla järjestelmällistä kuorintaa ja kosteuttavaa voidetta, joka sisältää salisyylihappoa. Jos sekään ei auta, se tarkoittaa, että elimistösi ei selviä ruoassa olevien vitamiinien käsittelystä.

7 – VATSA: Verensokerin taso veressä. Vatsan alueella ei ole talirauhasia lähes lainkaan, siksi finnit tällä alueella ovat harvinainen ilmiö. Jos niitä siellä kuitenkin on, syitä on kaksi – joko sinulla on korkea verensokerin taso tai käytät liian ahtaita vaatteita.

8 –13 – 14: INTIIMIALUE JA PAKARAT: Tavallisesti tähän on kolme pääsyytä: likaiset tai ahtaat alusvaatteet, erittäin kuiva iho ja vääränlainen ravitsemus. Tupakointi, rasvaisen, tulisesti maustetun ja vahingollisen ruoan, kuten perunalastujen, kolajuomien, hampurilaisten ja muiden pikaruokien nauttiminen, samoin alkoholi aiheuttaa elimistöön kuona-aineita ja toksiineja, jotka sitten johdetaan ihon huokosten kautta ulos. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että ihon päivittäinen huolellinen puhdistaminen auttaa ennalta ehkäisemään uusien finnien syntyä.

9 – 10 – JALAT JA LANTIO: Allergiat tai herkkä iho. Finnit ja akne tällä alueella on yleensä reaktio pesuaineille, suihkugeelille tai vaatteiden pesuaineelle. Lisäksi syynä voivat olla sisään kasvaneet karvatupet. Sinua auttaa kevyt kuoriva ja kosteuttava komedonien vastainen voide.

11 – 12 – SELKÄ: Hermot ja naisten sukuelimet. Tämä on kaikkein yleisin aknen tyyppi. Syitä on paljon: talirauhasten liiallinen toiminta, synteettisistä materiaaleista valmistetut vaatteet, jotka eivät hengitä, vääränlainen ravitsemus ja vahingolliset tottumukset. Kiinnitä niihin huomiota ja muuta ruokailutottumuksiasi. Yleensä se auttaa.

Apteekkituotteet, jotka auttavat säätelemään talirauhasten toimintaa ja voivat lievittää aknea:
1. E&S Pioni- ja kristallisuolasaippua, jonka yleisö nimitti pian aknesaippuaksi.
Ongelmaihon tärkeimmät syyt ovat liiallinen rasvaneritys, talirauhasten sarveistumishäiriöt, ihon hidas mikroverenkierto, hormonaaliset häiriöt ja bakteerit. Talirauhasten tehtävänä on tuottaa elimistössä rasvaa. Jos niiden toiminta on hidasta, luonnon ihon kosteuttamiseen ja suojaamiseen tarkoittama rasva ei päädy ihon pinnalle riittävän nopeasti ja alkaa sen sijaan keräytyä karvatupen sisään, jossa se yhdessä kuolleiden solujen kanssa aiheuttaa tukkeutuneita huokosia eli komedoneja.

Elisheva & Shoshanan ”Pioni- ja kristallisuolasaippua” on puhdistavien ja ihoa suojaavien ominaisuuksiensa ansiosta tehokas saippua akneongelmien yhteydessä. Saippuan sisältämä Himalajan kristallisuola sisältää lähes sata ihmisen kehon tarvitsemaa luonnollista kivennäisainetta, se säätelee talirauhasten toimintaa, nopeuttaa verenkiertoa ja sillä on antibakteriaalinen vaikutus.

2. Magnesiumöljy Natural STRONG 31 % vartalosuihke
Aknen osalta on hyvin auttanut myös Elisheva & Shoshanan magnesiumvalmiste. Magnesiumkloridi on 100 % orgaaninen ja luonnollinen myrkyllisten aineiden ja raskasmetallien poistaja ja elimistön kivennäisainetasapainon palauttaja. Se säätelee kolesterolin tuotantoa ja on hyvä verenpaineen normalisoija. Suihkuta iholle, anna vaikuttaa ja huuhtele haalealla vedellä. E&S magnesiumöljy imeytyy iholle suihkutettuna huippunopeasti, soluihin se päätyy 5-15 sekunnissa!

3. E&S Laventeli- ja kristallisuolakylpysuola
Elisheva & Shoshanan käsin valmistettu ”Laventeli- ja kristallisuolakylpysuola” on laajasti vaikuttava ihoa ravitseva, rauhoittava ja hyvinvointia lisäävä luonnollinen kylpylisä. Sisältää paljon antioksidantteja, jotka tarjoavat keholle lisäsuojaa ja auttavat saavuttamaan ja säilyttämään terveellisten painon. Kristallisuola sisältää lähes sata ihmisen kehon tarvitsemaa luonnollista mineraalia, se säätelee talirauhasten toimintaa, nopeuttaa verenkiertoa ja sillä antibakteriaalinen vaikutus. Laventeli (Lavandula angustifolia) vahvistaa pintaverisuonten seinämiä, vähentää ihon ärsytyksiä ja auttaa kamppailemaan ihon ongelmia vastaan, vaikuttaa nuorentavasti ja toimii luonnollisena rauhoittavana aineena. Vaikuttaa myönteisesti hyvinvointiin, sillä se säätelee kortisolin (tärkein stressihormoni) tasoa veressä.Kuvat: ElishevaShoshana.comMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory