Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

6 ASIAA, jotka sinun pitäisi tietää ensimmäisestä parisuhteesta

6 ASIAA, jotka sinun pitäisi tietää ensimmäisestä parisuhteesta

OHMYGOSSIP – Parisuhde tarkoittaa kiintymykseen ja seksuaalisuuteen perustuvaa kahdenvälistä suhdetta. Ensirakkaus ja ensimmäinen parisuhde ovat usein jotain, mitä ei unohda ja se voi olla myös kaikinpuolin todella opettavainen suhde tulevaisuutta ajatellen. Jokainen parisuhde ei ole tarkoitettu kestämään ikuisesti ja usein ihmisillä onkin niitä enemmän kuin yksi elämänsä aikana. Ensimmäisen parisuhteen päättyminen on usein myös todella kova paikka – kokeehan sen silloin juurikin ensimmäistä kertaa.

Ensimmäinen voi kuitenkin olla opettavaisempi kuin sitä seuraava parisuhde – tai parisuhteet – ennen kuin löytää sen, joka kestää.

Alla on opetuksia, joita ensimmäisestä parisuhteesta voi saada.

1. Älä odota liikoja
Ensirakkaudesta tai -parisuhteesta on helppo oppia pitämään odotuksiaan kurissa, koska ensimmäisen suhteen alkaessa monilla voi olla hurjat odotukset parisuhdetta kohtaan.

2. Rakkaus on olemassa
Rakkautta on todella olemassa ja ihmiset rakastuvat, mikä on asia, jonka kaikki oppivat ensimmäisestä suhteesta. Samalla oppii ymmärtämään myös olevansa rakkauden arvoinen.

3. Vahvistut
Harvalla ensimmäinen suhde jää ensimmäiseksi ja viimeiseksi, joten ensimmäisen suhteen myös ensimmäinen ero opettaa. Ero tekee vahvemmaksi kuin aiemmin olit ja sinua on jatkossa vaikeampi huojuttaa emotionaalisesti.

4. Opit päästämään irti
Ensirakkaudesta voi olla vaikea luopua, etenkin jos on tullut jätetyksi, mutta lopulta suhteesta ja ensirakkaudesta oppii päästämään irti.

5. Opit olemaan vähemmän riippuvainen toisesta
Ensimmäisessä parisuhteessa on helppo olla liian riippuvainen toisesta, mikä lopulta voi myös johtaa suhteen päättymiseen. Eron jälkeen monet huomaavatkin, ettei liiallinen riippuvuus toisesta ole sen arvoista.

6. Rakkaus löytyy uudelleen
Ensirakkaus hiipuu ja suhteesta toipuu, mutta rakkaus ei katoa elämästä kokonaan. Vastaan voi tulla uusi ihminen, jota kohtaan tunteet voivat olla voimakkaampia ja itse olla valmiimpi suhteeseen, kun sellaisessa jo kerran ollut.

Uskottomuus ja onnellisuus
Suomessa hyvin onnellisessa suhteessa miehistä 10 % ja naisista 5 % on ollut uskoton, melko onnellisessa 20 % ja 10 %, ei-onnellisessa 37 % ja 23 % ja onnettomassa noin 40 % ja noin 40 %. Silti jopa viimeisen vuoden aikana uskottomista miehistä 20 % ja naisista 23 % oli hyvin onnellisia parisuhteissaan, 22 % ja 41 % ei ollut onnellisia. Lukuja hämärtää se, että tässä uskottomiksi laskettiin nekin, joiden kumppani hyväksyi sivusuhteen, ja juuri nämä “uskottomista” olivat useimmin hyvin onnellisia.

Kuva: OHMYGOSSIP
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
opetuksiaparisuhdeparisuhteetrakkaussuhteet

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory