Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

TÄNÄÄN alkaa Tallinn Fashion Week 2019 ja huomattavimmille muodon luojille annetaan Kultaneula- ja Hopeaneula-palkinnot

TÄNÄÄN alkaa Tallinn Fashion Week 2019 ja huomattavimmille muodon luojille annetaan Kultaneula- ja Hopeaneula-palkinnot

OHMYGOSSIP – Tänä iltana alkaa seitsemästoista Tallinn Fashion Week -muotiviikko, joka houkuttelee muotikansan neljäksi päiväksi Kulttuurikattilaan ja tuo 16.-19. lokakuuta lavalle virolaisen muotisuunnittelun huomattavimpien tekijöiden tuotannon. Muotiviikon avajaispäivä huipentuu mahtavaan Kultaneula-gaalaan, jonka puitteissa annetaan tämän vuoden Kultaneula- ja Hopeaneula-palkinnot.

Kello 18 muotiviikon avaa kolmen suunnittelijan, Agne Talu-Vürmerin, Kalle Aasamäen ja Vilve Untin tuotantoa esittelevä muotinäytös.

Avajaisesitystä seuraa kello 20 Kultaneula-gaala, jonka puitteissa yleisön eteen saapuu kotimaisen muotitaiteen kerma. Viron muotisuunnittelun Kultaneula-palkinnolla tunnustetaan huomattavan muodinluojan jatkuvaa työtä vähintään viimeisten viiden vuoden ajalta. Huomion kohteena on kokoelmien laatu ja toimivuus, ajankohtaisuus ja kauneus, samoin kiinnitetään huomiota myyntimenestykseen ja vientikykyyn. Kultaneula-palkinnon saajiksi ovat tänä vuonna ehdolla Iris Janvier, Kirill Safonov ja Tanel Veenre.

Kultaneulan lisäksi annetaan myös Hopeaneula, jolla palkitaan rohkeasta yritteliäisyydestä, poikkeuksellisesta yrittäjyydestä, loistavasta ideasta ja energisestä toteutuksesta muotisuunnittelija, tavaramerkki tai kokoelma, joka on ollut viimeisen vuoden huomattavin välähdys virolaisen muodin taivaalla. Hopeaneulan ehdokkaina ovat Gita Siimpoeg, Eve Hanson ja Kersti Pohlak.

Kultaneulan raatiin kuuluvat: Kristi Pärn-Valdoja (aikakauskirjan Säde päätoimittaja), Kristina Herodes (Postimees-lehden muotitoimittaja), Urmas Väljaots (muotitoimittaja), Britta Ratas (Kaubamajan markkinointijohtaja, äitiyslomalla), Filippo Caroti (muotivalokuvaaja), Krista Kodres (Viron taideakatemian taidetieteen professori) ja Aljona Eesmaa (verkkosivuston Portail päätoimittaja).

Kultaneula on taottu raudasta ja neulansilmäosa on kullattu, Hopeaneula on taottua ja kiillotettua terästä. Kultaneulan ja Hopeaneulan luoja on Jaanus Valt.

Kuva: TFW2018 (OHMYGOSSIP)
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
muotiviikkoTallinn Fashion WeekTallinnaViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory