Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Hiusten väri ja stereotyypit – KATSO mitä hiusten väri kertoo luonteestasi

Hiusten väri ja stereotyypit – KATSO mitä hiusten väri kertoo luonteestasi

OHMYGOSSIP – Hiusten väri liittyy genetiikkaan, joka on yhdistelmä sinun vanhempiesi hiusten väristä. Hiusten värin määrittää erityinen pigmentti melaniini, jota hiusten karvatupissa olevissa pigmenttisoluissa melanosyyteissä. Kun melanosyytit eivät enää tuota pigmenttiä, alkaa kasvaa harmaita hiuksia, kertoo Ohmygossip.ee.

Hiustemme luonnolliseen väriin liittyy paljon stereotyyppejä: vaaleatukkaiset ovat tyhmiä, punapäät ovat temperamenttisia ja ruskeatukkaiset mystisen kauniita. Vaikka ajattelemmekin, että ne ovat vain oletuksia, ei ole mikään salaisuus, että usein joku henkilö luo ensivaikutelman jostakusta juuri hiusten värin perusteella. Tutkijat ovat nyt todistaneet, että joillakin stereotyypeillä saattaa todellisuudessa olla totuuspohjaa. Katso, sopiiko sinun luonteesi hiustesi värin kanssa yhteen.

Vaaleat hiukset
Monet teistä ovat varmasti kuulleet sanonnan ”blondes have more fun” eli että blondeilla on hauskempi elämä. Tutkijoiden mukaan tämä väite pitää paikkansa – vaaleahiuksiset naiset osaavat nauttia elämästään enemmän, he eivät murehdi niin paljon ja suhtautuvat elämään stressittömämmin. Luullaan, että tämä koskee myös värjättyjä blondeja – kun esimerkiksi tummahiuksinen nainen värjää itsensä blondiksi, hänen asenteensa muuttuu iloisemmaksi ja hän tuntee olevansa seksikkäämpi. Väite, että blondit ovat tyhmempiä, on vanhentunut eikä pidä enää paikkaansa – vaaleahiuksisia naisia pidetään tasan yhtä fiksuina kuin brunetteja.

Vaaleanruskeat hiukset
Vaaleanruskeahiuksiset henkilöt ovat luonteeltaan sielukkaita. He ovat mieltään muuttavia ja nopeita toimijoita, mutta samaan aikaan myös myötätuntoisia muita ihmisiä kohtaan. Heidän toimintansa liittyy lähinnä luovuuteen. Näiden ihmisten suhteet ovat pitkään kestäviä, sillä he ovat valmiit tarjoamaan kumppanilleen rakkautta tietyssä määrin uhrautuvasti. Vaaleanruskeahiuksiset henkilöt ovat tavallisesti erittäin hyvännäköisiä. He tarvitsevat elämäänsä suuren määrän rakkautta, jonka avulla menestyä elämässä.

Ruskeat hiukset
Enemmistö Nobelin palkinnon saajista on brunetteja. Vaikka he ovatkin hyvin ahkeria, heillä on taipumus luovuttaa helposti. Brunetit ovat vakavia ja pyrkivät luomaan pitkäaikaisia suhteita. Kummallista on, että brunettien kaljuuntuminen on todennäköisempää kuin muiden, ja lisäksi heillä on suurempi todennäköisyys tulla nikotiinista riippuvaisiksi.

Perunankuoren väriset hiukset
Näillä henkilöillä on suuri kyky huolehtia itsestään. He ovat tietyssä määrin itsekkäitä, mutta samalla he osaavat osoittaa muita ihmisiä kohtaan herkkyyttä ja empatiaa. He pitävät iloisuudesta ja viihteestä. He ovat hyvännäköisiä ihmisiä. Heidän rakkaussuhteensa ovat kiihkeitä ja epätavallisia, mutta voivat jäädä myös lyhyiksi. He ovat ihmisiä, jotka erottuvat massasta epätavallisuudellaan ja kekseliäisyydellään. Heitä kiehtoo uusi ja uudenlaisuus ja niihin he ovat aina valmiina nopeasti tarttumaan. He saavat elämässä iloa erilaisista haasteista. Vaikka he voivatkin vaikuttaa varmoilta ja vahvoilta ihmisiltä, heidän luonteensa on herkkä ja haavoittuva.

Punaiset hiukset
Punatukkaiset henkilöt ovat elämässään tukevasti jalat maan pinnalla. He eivät anna aineellisten toiveiden heiluttaa itseään. He ovat ns. luonnonlapsia. He ovat itsenäisiä ja psyykkisesti hyvin varmoja. Muiden ihmisten kanssa kommunikoidessaan punapäät ovat miellyttäviä, kiehtovia ja uskollisia. Käytännössä jokainen voi luottaa heihin. He kiinnittävät hyvin suurta huomiota läheisiinsä. Läheisten hyvinvoinnin takaamiseksi he ovat elämässään valmiit tekemään paljon uhrauksia. Monissa tapauksissa heillä on kuitenkin paljon sekavia tunteita, koska he eivät pysty tarkalleen määrittämään, mitä elämältään haluavat.

Mustat hiukset
Mustatukkaiset ihmiset ovat hyvin sensuelleja. Myös salailu kuuluu heidän luonteeseensa. Musta ei ole kovin yleinen hiusten väri ja nämä henkilöt eivät yleensä kerro mielipiteitään ja ajatuksiaan muille. He ovat tietyssä määrin erakkoja ja yrittävät kulkea tavoitteitaan kohti mieluummin peitellysti. He voivat olla varsin temperamenttisia. Olemukseltaan he ovat hermostuneita ihmisiä, koska heidän sisimmässään voi olla paljon sekaannuksen tunteita, joille he eivät usein osaa löytää lievitystä.

Kuva on havainnollistava: (Universe Organization L.P., LLLP/Fadil Berisha)
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
hiusten väri

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory