Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

YKSI ERITTÄIN HELPPO harjoitus lievittää stressiä – tarvitset vain kynän, paperia ja hetken aikaa itsellesi

YKSI ERITTÄIN HELPPO harjoitus lievittää stressiä – tarvitset vain kynän, paperia ja hetken aikaa itsellesi

OHMYGOSSIP – Nykyisin ei ole suurempaa terveyden tuhoajaa, energian syöjää ja mielialan laskijaa kuin stressi. Meillä on sinulle helppo ja tehokas harjoitus, jolla voit itse lievittää stressiä – se on MBB-kortin tekeminen! Ota käteesi kynä ja paperia ja siinä kaikki. Jos joskus on niin, että jokin jää vaivaamaan, kurkkuun tarttuu jotain tai olkapäät muuttuvat jännittyneiksi, niin tiedä, että voit itse auttaa itseäsi.

Olet varmaankin kuullut, että jotkut ihmiset pitävät päiväkirjaa? Jos tunnet, että sinä et ole päiväkirjan pitäjä, niin ei se mitään, sillä kynällä ja paperilla voi tehdä muutakin. Yksi mahdollisista aistien rauhoittamiskeinoista on niin sanottu korttien laatiminen. Se on yksi Mind Body Bridging -menetelmistä. Ennen kaikkea selvitämme sinulle, mitä Mind Body Bridging yleensäkään on.

Mind Body Bridging (MBB) on psykiatrian professori, psykiatri ja psykoanalyytikko Stanley H. Blockin ja hänen puolisonsa Carolyn Bryant Blockin kehittämä menetelmä. MBB-menetelmässä on hieman yhteisiä piirteitä dialektisen käyttäytymisterapian ja tietoisuuteen perustuvan kognitiivisen käyttäytymisterapian kanssa.

MBB-harjoitusten tavoitteena on lisätä itsensä säätelemistaitoja ja tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen tarkkailun sekä hallinnan taitoja lisäämällä kasvattaa ihmisen luonnollista kestävyyttä.

Mitä MBB-kortilla tarkoitetaan ja miten se tehdään?

1. Piirrä paperin keskelle ympyrä ja kirjoita sen sisään asia, tapahtuma tai tilanne, joka aiheuttaa sinulle stressiä tai huolta.

2. Kirjoita ympyrän ympärille ajatuksia, mitä tuo asia, tapahtuma tai tilanne tuo mieleen. Varaa tähän pari minuuttia.

3. Mitä aisteissasi tapahtuu, kun kirjoitit nuo asiat ympyrän ympärille? Millaisia tunteita se sinun kehossasi aiheutti? Mitä mieltä olet, miten sinulla nyt siitä tilanteessa menee, jossa olet? Vastaa näihin kysymyksiin ja kirjoita vastaukset paperille.

Paljon onnea! Ensimmäinen kortti on täytetty!

Tehtävä ei kuitenkaan ole vielä päättynyt, sillä sinähän haluat vapautua näistä tunteista. Aloita siksi toisen kortin täyttäminen.

1. Piirrä taas paperin keskelle ympyrä ja kirjoita siihen sama asia, tapahtuma tai tilanne, jonka kirjoitit ensimmäiseen korttiin.

2. Kiinnitä huomiota ympäristöösi. Kuuntele ympärilläsi olevia ääniä ja tarkkaile, miltä käsissäsi tuntuu, kun pitelet kynää. Millainen tunne on, kun selkä on vasten tuolia, jalkapohjat vasten lattiaa… Älä kiirehdi, vaan viivy tässä hetkessä, kunnes tunnet, että olet rauhoittunut.

3. Jatka korttiin kirjoittamista ensimmäisen kortin tapaan, eli luettele, millaisia tunteita sinulle ympyrän sisällä oleva asia tai tilanne aiheuttaa.

4. Mitä aisteissasi tapahtuu, kun luettelet asioita? Millaisia aistimuksia kehossasi on? Vastaa näihin kysymyksiin ja kirjoita vastaukset paperille. Ovatko vastaukset samoja vai erilaisia kuin ensimmäisessä kortissa?

Todennäköisesti toinen kortti näyttää ainakin jonkin verran erilaisia vastauksia kuin ensimmäinen kortti. Jos asia on niin, se merkitsee, että olet vaimentanut identiteettijärjestelmääsi.

Mikä on identiteettijärjestelmä?
MBB-menetelmä perustuu ajatukseen, että ihmisellä on ns. identiteettijärjestelmä, joka voi olla kunakin hetkenä joko aktiivisessa tai lepotilassa.

Aktiivinen identiteettijärjestelmä saa ihmisen samaistumaan pyöriviin ajatuksiin ja fyysiseen stressiin. Sinä aikana tunnet, että koko sielusi ja kehosi ovat stressissä. Kun identiteettijärjestelmä on lepotilassa, huomiota riittää myös muiden tunteiden ja aistien tarkkailuun.

MBB on turvallinen itsestä huolehtimismenetelmä ja sopii erittäin hyvin stressistä kärsivälle henkilölle. Sen käyttäminen ei edellytä edeltä käsin suoritettuja kursseja. Tavoitteemme on lisätä tietoisuutta tästä tehokkaasta menetelmästä ja vakuuttaa ihmisiä siitä, että he voivat itse auttaa itseään.

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory