Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Itseapu: 5 YKSINKERTAISTA JA KOKEILTUA KEINOA itsensä auttamiseen masennuksen iskiessä

Itseapu: 5 YKSINKERTAISTA JA KOKEILTUA KEINOA itsensä auttamiseen masennuksen iskiessä

OHMYGOSSIP – Miten olla onnellinen? Miten tulla onnelliseksi? Miksi minä en ole onnellinen? Mitä minun pitää tehdä, tullakseni onnelliseksi? Miksi olen väsynyt ja miksi minulla ei ole halua elää? Monet kysyvät itseltään tällaisia kysymyksiä ja ovat masentuneita, koska eivät enää iloitse elämästään. Aihetta huoleen todellakin on, sillä todennäköisesti olet masentunut. Esitämme tässä artikkelissa sinulle joitakin vinkkejä ja yksinkertaisia keinoja, joilla voit itse hallita mielialaasi ja muuttaa elämäsi onnelliseksi!

1. TYÖSTÄ KIELTEISIÄ AJATUKSIASI – Masentunut henkilö muuttuu pessimistiseksi ja negatiiviseksi – sekä itseään että ympäröivää kohtaan. Pyri muuttamaan ajatteluasi ja korvaa kielteinen ajattelumalli myönteisemmällä ajattelulla!

* Yritä arvioida itseäsi sivusta
* Kommunikoi myönteisten henkilöiden kanssa
* Kirjaa kielteiset ajatuksesi paperille

2. KOMMUNIKOI IHMISTEN KANSSA – Vaikka masentuneella henkilöllä voi olla vaikeaa kommunikoida jopa perheenjäsenten ja läheisten ystävien kanssa, sitä tulisi tehdä. Kommunikoinnista pidättyminen vain syventää masennusta. Läheisten tuki on parantumisen ja terveenä pysymisen kannalta erittäin tärkeää. Selvitä jollekin läheiselle henkilölle, mitä koet. Jos mahdollista, keskustele hänen kanssaan kasvoista kasvoihin. Viesti hänelle, että hänen ymmärtävä ja tukeva asenteensa on sinulle suurena apuna. Jos olet jo alkanut pysytellä kaikista ihmisistä etäällä, yritä ”elvyttää” jotain luotettavaa suhdetta.

* Puhu tunteistasi
* Soita ystävälle ja ole kiinnostunut siitä, miten hänellä menee (puhu myös siitä, miten sinulla menee)
* Sovi tapaamisesta (kahvila, elokuvateatteri, konsertti, kävelyllä käynti) ja pidä siitä kiinni
* Vakiinnuta tapaamisille säännöllinen rutiini (esimerkiksi viikoittainen yhteinen lounas/illallinen)
* Mene ystävän kanssa pieneen seurueeseen
* Soita tai kirjoita jollekin ystävälle, jonka kanssa et ole viime aikoina ollut yhteydessä
* Tapaa uusia ihmisiä (harrastuspiiri, kurssi, kuntoilu tms.)
* Auta muita (esimerkiksi vapaaehtoisena)

3. HUOLEHDI ITSESTÄSI – Masennuksesta parantumiseksi sinun tulee huolehtia itsestäsi. Se merkitsee terveellistä elämäntapaa, stressin kanssa toimeen tulemisen oppimista, velvollisuuksien tasapainottamista miellyttävällä toiminnalla.

* Aseta tavoitteeksi 7-8 tuntia nukkumista päivässä, sillä tavallisesti masennukseen liittyy uniongelmia.
* Oleskele joka päivä raikkaassa ulkoilmassa, mahdollisuuden mukaan auringossa. Auringonvalon puute voi syventää masennusta.
* Ole tarkkaavainen oman stressitasosi suhteen. Liiallinen stressi ei vain pidennä masennusta ja muuta sitä vaikeammaksi, vaan se voi myös käynnistää masennuksen. Ajattele kaikkia asioita, jotka aiheuttavat sinulle elämässä stressiä (esimerkiksi: liiallinen opiskelu- tai työkuorma, ongelmat läheisten kanssa). Sitten ajattele, miten näihin liittyviä jännityksiä voisi välttää tai niiden vaikutusta voisi minimoida.
* Ala käyttää rentoutumistekniikoita. Päivittäinen rentoutustekniikoiden käyttäminen auttaa lievittämään masennuksen oireita, alentamaan stressiä ja kokemaan myönteisiä tunteita (ilo, tyytyväisyyden tunne). Voit kokeilla joogaa, syvää hengitystä, progressiivista lihaksien rentoutusta, meditaatiota tai jotain muuta rentouttavaa tekniikkaa.
* Puuhastele lemmikkieläimen kanssa. Mikään ei vähennä ihmissuhteiden tärkeyttä, mutta silti myös eläimet tarjoavat iloa ja seuraa, ja auttavat vähentämään yksinäisyyden tunnetta. Ne auttavat meitä tuntemaan itsemme tarpeellisiksi, joka on tehokasta vastamyrkkyä masennukselle.
* Toimi sellaisten asioiden parissa, joista nautit (tai joista ennen nautit).
* Laadi luettelo niistä asioista, jotka auttavat sinua kohottamaan mielialaasi.

4. OLE SÄÄNNÖLLISESTI FYYSISESTI AKTIIVINEN – Tutkimukset osoittavat, että säännöllinen fyysinen aktiivisuus voi energiatason kohottamiseksi olla yhtä tehokas kuin lääkkeet. Huomattavan vaikutuksen saavuttamiseksi ota tavoitteeksi olla päivittäin ainakin 30 minuuttia fyysisesti aktiivinen. Voit aloittaa pienemmin askelin – jo 10 minuutin fyysinen aktiivisuus vaikuttaa mielialaan hyvin (fyysisen aktiivisuuden pitäisi kuitenkin olla säännöllistä).

5. SYÖ TERVEELLISESTI – Sillä mitä syöt, on suora vaikutus vointiin. Yritä syödä mahdollisimman tasapainoisesti: joka päivä lihaa, täysviljatuotteita, hedelmiä ja vihanneksia. Vältä tai vähennä sellaisten juomien ja ruokien käyttöä, jotka voivat vaikuttaa mielialaan huonosti (kahvi, alkoholi, energiajuomat, transrasvat, tyydyttyneet rasvat, käsitellyt tai runsaasti lisäaineita sisältävät ruoat).

Lähde: Ohmygossip.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory