Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

VIDEO-OPETUS: Miten lyijykynällä piirretään realistisesti ihminen + hiusten, silmien ja huulten varjostus

VIDEO-OPETUS: Miten lyijykynällä piirretään realistisesti ihminen + hiusten, silmien ja huulten varjostus

OHMYGOSSIP – Lyijykynällä, pyyhekumilla, pyyhkeen palasella ja A4-piirustuspaperilla voi tehdä ihmeitä. Kokeneempi taiteilija osaa luoda näillä vähäisillä välineillä hämmästyttävän taideteoksen – käsin maalatun muotokuvan. Se, joka haluaa hioa piirustustaitojaan, saa apua näistä ElishevaShoshana.com -verkkosivuston kokoamista video-opetuksista, joissa yksinkertaisesti ja helppotajuisesti näytetään, missä järjestyksessä ja miten piirtää ja varjostaa. Mutta ensin lyhyt katsaus lyijykynistä.

Lyijykynä
Kynällä piirrettäessä käytetään kovuudeltaan erilaisia kyniä visuaalisten vaikutelmien saavuttamiseen. Eurooppalaisessa järjestelmässä lyijykynien kovuus merkitään kirjaimin:
H – kova (englanniksi hard).
B – musta (englanniksi black)
F – terävä (englanniksi fine point)

Tavallisen kirjoittamiseen käytetyn lyijykynän merkintä on HB.

Venäläisessä järjestelmässä H:n sijasta on T (твёрдый – kova venäjäksi) ja B:n sijasta M (мягкий – pehmeä venäjäksi).

Skaalan vasemmassa päässä ovat kovat lyijykynät, vaalean pinnan ja viivan piirtämiseen, ja oikeassa päässä pehmeät lyijykynät, tumman pinnan ja viivan piirtämiseen. 9H – HF -lyijykyniä käytetään tekniseen piirtämiseen, HB-, B – 9B sen sijaan muuhun piirtämiseen.

Piirustuspaperina voi olla paksumpi Vatman-paperi. Tärkeää on, että paperin pinta on sileä. Piirustuspaperi on kirjepaperia paksumpi ja raskaampi. Lyijykynällä piirtämiseen ei suositella käyttämään vesivärimaalaus- tai liitupaperia. Piirustuspaperi kiinnitetään kaikista neljästä nurkastaan paperiteipillä kovaan alustaan. Pyyhekumi on käyttökelpoinen silloin, kun se on pehmeä, ei raavi eikä tahraa paperia.

Joka haluaa ennen kotona tehtäviä käden harjoituksia vielä lisäinspiraatiota, löytää varmasti paljon kiinnostavia töitä Instagramista (hae hashtageillä #pencilart #pencilartist #pencildrawings #pencildrawing #sketchdrawing #pencilsketch #pencildraw #artrealism #pencilartwork #graphitedrawing jne.). Yksi suosikeistani on esimerkiksi itseoppinut virolainen muotokuvataiteilija Helene Kupp (Instassa löydät hänet nimellä @helenekupp_art). Erittäin iso ja kiva kokoelma lyijykynäpiirroksia on myös tileillä @art_information ja @creative_artsharing.


Kristen Stewart by @be.archi


Chris Hemsworth (Thor) by @jasminasusak


Queen Elizabeth II by @helenekupp_art


Duchess of Cambridge by  @helenekupp_art


Cara Jocelyn Delevingne by @tanya_musatenko


Jennifer Lawrence by: @aymanarts

Lähde: Ohmygossip.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory