Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

VIISI MYÖNTEISTÄ tekijää, jotka rakastuneena oleminen aiheuttaa

VIISI MYÖNTEISTÄ tekijää, jotka rakastuneena oleminen aiheuttaa

OHMYGOSSIP – Me kaikki tiedämme, että rakastuminen ja rakastaminen aiheuttavat meissä suurenmoisen tunteen, mutta tiesittekö, että sen takana piilee myös todellinen tiede? Rakastuminen täyttää hermostomme hyvänolon tunnetta aiheuttavilla hormoneilla, joten ei ole mikään ihme, että tuo tunne on niin houkutteleva. Monet tieteelliset tutkimukset vahvistavat, että rakastuminen on hyödyllistä sekä fyysiselle että henkiselle terveydelle. Onnellinen suhde tukee pitkää ikää ja onnellista elämää!

Seuraavana viisi myönteistä syytä, joiden vuoksi rakastuminen on terveydelle hyödyllistä:

1. Laskenut stressitaso
Pohjois-Carolinan Chapel Hillin yliopiston tutkijat havaitsivat, että halaaminen ja kädestä kiinni pitäminen vapauttaa kehossa oksitosiinia, joka laskee stressihormonien tasoa, lisää kivunsietoa, parantaa mielialaa ja laskee verenpainetta. Monet muutkin tutkimukset ovat vahvistaneet, että rakastuminen ja rakkaus vähentävät stressitasoa. Ja koska stressiä pidetään hyvin monien sairauksien pääsyynä, ei ole ihme, että rakastavassa suhteessa olevat ihmiset elävät kauemmin, koska heidän stressitasonsa on alhaisempi.
Psykiatri Joseph Hulett on sanonut: ”Ihmiset ovat sosiaalisia olentoja, joilla on biologinen tarve löytää suhde. Jos he eivät löydä sitä, he kärsivät stressistä”. Brigham Youngin yliopiston professori Julianne Holt-Lunstad yhtyy edellä puhujaan ja sanoo, että meidän suhteemme auttavat meitä tulemaan toimeen stressin kanssa, ja jos meillä on joku, jonka puoleen tunteellisen tuen ja neuvojen saamiseksi kääntyä, se on hyvä puskuri stressin kielteisiä vaikutuksia vastaan.

Alempi stressitaso antaa meille myös terveemmän ihon ja hoikemman vyötärön. Kohonnut stressitaso yhdistetään kohon korkeampaan kortisolitasoon. Kortisolin vaikutuksesta rasvakudosta tahtoo kertyä ennen kaikkea vyötärölle ja iho-ongelmia syntyy helpommin.

2. Vahvempi immuunijärjestelmä
Onnellisilla pareilla, jotka selviävät keskinäisistä väärinkäsityksistään myönteisellä tavalla, on myös paremmin toimiva immuunijärjestelmä kuin niillä, jotka eivät väärinkäsityksistään selviä. Tutkijat, jotka ovat tarkkailleet sitä, miten parit käyttäytyvät keskenään konfliktitilanteessa, ovat todenneet, että niillä, jotka kiistelivät optimistisesti ja rakastavasti, oli vahvempi immuunijärjestelmä kuin niillä, jotka kiistan aikana osoittivat voimakkaan kielteistä suhtautumista toistensa suhteen.

3. Kivun lievitys
Tutkimukset ovat osoittaneet, että henkilöt, jotka kokivat sähköshokin, kuvasivat pienemmän kiputason, jos saivat samaan aikaan pitää rakastamaansa henkilöä kädestä. Naispuoliset testattavat, jotka olivat onnellisessa avioliitossa, tajusivat kivun pienempänä, kun saivat pitää puolisoaan kädestä. Ystävien apu on tärkeää, mutta rakastettu pystyy vähentämään kivun tuntemista vielä paremmin.

4. Parempi fyysinen kunto
Parit, jotka kuntoilevat yhdessä, saavuttavat parempia tuloksia kuin ne, jotka kuntoilevat yksin. Ravitsemusneuvoja ja valmentaja Jay Cardiello on sanonut: ”Lähes puolet niistä ihmisistä, jotka kuntoilevat yksin, keskeyttää ohjelmansa ensimmäisen vuoden jälkeen, mutta kaksi kolmannesta niistä, jotka kuntoilevat rakastettunsa kanssa, jatkaa kuntoilua”. Samoin on todettu, että ne, jotka kuntoilevat kumppaninsa kanssa, tekevät sen 12-15 % tehokkaammin. Jos vieressäsi on rakastettu henkilö, joka innostaa sinua yhteisen tavoitteen nimissä, se todellakin kannattaa.

5. Parempi yleinen hyvinvointi
Rutgersin yliopistossa todettiin, että kun ihmiset katselevat rakastettunsa kuvaa, dopamiinitaso heidän aivoissaan kohoaa. Dopamiini yhdistetään kasvaneeseen energiaan, myönteiseen elämänasenteeseen ja yleiseen hyvänolon tunteeseen.

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory