Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Ala verrata itseäsi itseesi, älä muihin, eli 5 TAPAA kasvattaa rakkautta, huolenpitoa ja kunnioitusta itseään kohtaan

Ala verrata itseäsi itseesi, älä muihin, eli 5 TAPAA kasvattaa rakkautta, huolenpitoa ja kunnioitusta itseään kohtaan

OHMYGOSSIP – Miten rakastaa itseään? Mitä tehdä, että olisi kunnioitusta itseensä? Miten itsestä välitetään? Kaikkein tärkein ja merkittävin suhde meillä elämässämme on oman itsemme kanssa. Omassa elämässämme me olemme pääroolissa. Aina matka oman itsensä rakastamiseen ei ole helppo, mutta tässä on Hedvig Evertin kirjasta ”Onnentaiteilija” poimittuja vinkkejä, jotka auttavat sinua luomaan itsesi kanssa paremman suhteen.

1. Ota paperi ja kynä. Arvioi viittä sinulle tärkeintä suhdetta siten, että merkitset plussan niiden kohdalle, joissa tunnet itsesi arvostetuksi, onnelliseksi ja todella huomatuksi, ja miinuksen sinne, missä tunnet olosi rajoitetuksi, ahdistetuksi, epämukavaksi. Vähennä sitten ajan panostamista miinusmerkkisiin suhteisiin ja luovu niistä lopulta kokonaan.

2. Varaa joka päivä ainakin puoli tuntia vain itsellesi, ja tee jotain todella nautittavaa siten, että siinä ei ole mukana ketään toista ihmistä: valmista itsellesi aromikylpy (erittäin hyvän olon saat esimerkiksi E&S:n laventelisuolalla), mene uimaan, ratsastamaan metsään, lue tunti suosikkikirjaasi, unohda kaikki velvollisuudet, asettaudu pitkällesi ja mene sitten ulos kävelylle, tee itsellesi suosikkimusiikkisi playlist, kytke puhelin keskellä päivää pois päältä ja mene ajamaan pyörällä.

Toisin sanoen, tee asioita, joista eniten nautit, siten, että järjestät ne itsellesi, etkä ota muita mukaan. Ja tee niin joka päivä.

3. Opettele ja harjoittele sanomaan ”EI” ja ”KYLLÄ” lähtien omista toiveistasi ja vältä muiden ihmisten toiveiden aavistelemista, heidän puolestaan ajattelua ja heidän tunteidensa huomioon ottamista. Jos tunnet, että pidät jostain tai haluat osallistua, sano ”KYLLÄ”, mutta jos et, niin sano silloin ”EI”, ilman pahoittelua ja pitempään perustelematta.

4. Yritä vähitellen luopua tarpeesta olla huippuhyvä ja muille mieleen. Jos olet perfektionisti ja pidät kaiken viimeistelemisestä, harjoittele asioiden kesken ja sekaisin jättämistä niin, että teet sen sijasta jotain muuta ja opit nauttimaan siitä syyttämättä itseäsi tai moittimatta mielessä itseäsi siitä, että jätit toiminnan kesken.

Jos olet sitä tyyppiä, että sinun on vaikea saattaa asioita päätökseen, luovu viihteestä siihen saakka, kunnes teet asiat loppuun, ja tiedostat itsellesi sen tunteen, että sait tehdyksi ennen määräaikaa, oikeaan aikaan mennessä tai sait myönteistä palautetta.

5. Ala verrata itseäsi itseesi, älä muihin. Oletko tänään rakastavampi, hellempi, ymmärtävämpi kuin olit vuosi sitten? Ymmärrätkö sanojesi, tekojesi ja suhtautumisesi seurauksia itsellesi ja muille tänään selvemmin kuin vuosi sitten?

Teetkö joka päivä jotain pientä, joka osoittaa, että osaat huolehtia itsestäsi – löydät aikaa kunnolliselle lounaalle, syöt terveellistä ruokaa, käytät oikean kokoisia vaatteita ja sinulle sopivaa tyyliä, ilmaisetko sekä sanoin että ajatuksissasi kiitollisuutta kaikesta siitä, mikä elämässäsi on tänään eiliseen verrattuna paremmin?

Kun alat puuhailla muiden ihmisten sijasta itsesi kanssa, voit huomata pian kolme tärkeää muutosta: itsetuntosi alkaa kohota, terveytesi muuttuu paremmaksi ja suhteittesi laatu muuttuu enemmän tyydytystä antavaksi.

Tämä kaikki alkaa syntyä siitä hetkestä alkaen, jona päätät, että olet itse omassa elämässäsi pääosassa, pystyt halutessasi muuttamaan kaikkia aspekteja ja opit nauttimaan elämäsi kauniiksi luomisen vastuusta, johon liittyy kasvanut vapauden-, onnen- ja rauhantunne.

Muuta elämääsi ja rakasta ja huolehdi ennen kaikkea itsestäsi, jotta osaisit tarjota samaa rakkaillesikin!

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory