Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Seksiä tarvitaan, jotta NÄITÄ KOLMEA neurokemikaalia vapautuisi aivoissa

Seksiä tarvitaan, jotta NÄITÄ KOLMEA neurokemikaalia vapautuisi aivoissa

OHMYGOSSIP – Ymmärtääksemme, mistä seksuaalinen käyttäytymisemme tulee ja miten teknologia on vaikuttanut siihen, syvennymme aluksi seksin neurologiaan. Seksiin liittyy kolme neurokemikaalia:

Oksitosiini – se toimii aivoissa välittäjäaineena sekä miehillä että naisilla, mutta vaikuttaa naisiin enemmän. Siksi säännöllisestä sukupuolielämästä nauttivatkin ne naiset, joilla on kumppaniinsa vahva tunneside. Oksitosiinia syntyy, kun kosketetaan toistensa kehoja. Se voi olla vain halaus tai jotain vallattomampaa. Välittäjäaine aiheuttaa kumppaniin luottamusta ja janoa saada enemmän. Yhdynnän aikana naisen aivot tulvivat oksitosiinista. Kyseessä ei ole vain tunne, vaan voimakas aivokemia.

Vasopressiini – tämä neurokemikaali on hallitsevampi miesten keskuudessa. Vasopressiiniä vapautuu samoin yhdynnän aikana ja se aiheuttaa miehissä halua tulla vuodekumppanista elämänkumppaniksi. Aivokemikaali aiheuttaa myös omistamisen tunnetta, johon liittyy mustasukkaisuus. Mustasukkaisuutta pidetään epäluottamuksen ja epävarmuuden merkkinä, mutta kyseessä on neurokemikaalin aiheuttama suojareaktio, joka vaikuttaa varsinkin miehiin. Joihinkin enemmän, joihinkin vähemmän.

Dopamiini – se on niin sanottu hyvän tunteen kemikaali. Kun teemme jotain kiehtovaa, aivoissa vapautuu dopamiinitulva, johon liittyy kohonnut mieliala. Seksi on voimakkain dopamiinin tuottaja. Väistämättömänä vaikutuksena haluamme kokea tuon tunteen yhä uudelleen ja dopamiinin himoon liittyy riippuvuuteen yhteydessä olevia käyttäytymismalleja. Sosiaalinen media on nykyaikainen esimerkki, jossa postituksen saamat tykkäykset vapauttavat dopamiinia ja motivoivat ripustamaan uusia postituksia.

Halaaminen, koskettaminen ja turvallisen kumppanin kanssa säännöllinen seksin harrastaminen antavat hyvänolontunnetta, myönteistä energiaa ja kohottavat mielialaa!

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
DopamiiniOksitosiiniVasopressiini

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory