Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Eksklusiivinen haastattelu: Kansainvälinen laulajatähti Anita De Coteau – maailman kauneimpia lauluääniä

Eksklusiivinen haastattelu: Kansainvälinen laulajatähti Anita De Coteau – maailman kauneimpia lauluääniä

OHMYGOSSIP – Kansainvälinen laulajatähti Anita De Coteau laulaa nk. Parantavaa musiikkia (the healing music) ja  hän tekee konsertteja Suomessa sekä ulkomailla. Anita De Coteau on ensimmäinen suomalaisukrainalainen fadolaulaja, äiti on suomalainen ja isä on Ukrainasta kotoisin. Hänen isän puoleltaan suvussa on hyvin tunnettuja kirjailijoita muun muassa Taras Shevtshenkosin perhe. Shevtshenko oli runoilija ja taidemaalari sekä 1800- luvun Ukrainalaisen kansallisen liikkeen vaikuttaja.

Suomessa kasvanut Anita on opiskellut klassista musiikkia ja hän on esiintynyt televisiossa ja hänen kappaleitaan voidaan kuulla niin Suomen kuin useiden ulkomaidenkin radioissa. Ammattiuransa laulajana hän aloitti vuonna 2008 ja hän teki yhteistyötä Ennio Morriconen orkesterin ja Bulgarian radion sinfoniaorkesterin kanssa.

Anita on asunut myös ulkomailla ja edellisen kerran Espanjassa, josta hän muutti Suomeen. “Because My Love” -kappale äänitettiin Espanjan Malagassa. NJH -levy-yhtiön tuotannon kansainvälinen artisti Anita De Coteaun “Because My Love”-kappaleen on sanoittanut musiikkituottaja Nina J. Hedkrok Helsingistä. Sanat ovat Hedkrokin ja sävellyksestä vastaa Janne Hyöty. Sovitus on Jose Luis Campos Casilarin käsialaa.


Because My Love -kappale on soinut kansainvälisesti. 

Because My Love -kappaletta on soitettu mm. Australiassa, Italiassa, Englannissa, Belgiassa, Tanskassa ja Suomeakaan unohtamatta. Kappale on soinut mm. Finnradiossa. FM:ssä se oli TOP 20 -listalla. Anitan omilta kotisivuilta: www.anitadecoteau.com – voit tilata hänen kappaleitaan. Sieltä löytyvät mm. Enkeli, Atlantis, Kyyhkyt ja Meditaatiolaulu. Anita De Coteau on levy-yhtiö NJH -tuotannon yksi menestyneimmistä artisteista kansainvälisesti. Levy-yhtiöllä on toki monia muitakin menestyneitä artisteja.

Laulaja Anita De Coteaun haastattelu ohessa.

  • Kuka ja mikä olet?

Olen laulaja, parantaja ja selvännäkijä (Astral tv).

  • Kerro taustastasi oleellisimmat ja sinulle tärkeimmät asiat? Miten päädyit laulajan urallesi?

Olen laulanut lapsesta lähtien ja nähnyt henkimaailman asioita. Ensimmäiset näyt näin jo 1-vuotiaana. Voitin Keski-Pohjanmaan laulukilpailun 12-vuotiaana. Pääsin noihin aikoihin esiintymään Esko Aholle. Minulla oli kova tarve esiintyä omalle perheelleni ja ystävilleni. 13-vuotiaana minut sitten valittiin edustamaan Suomea laivalle, skandinaaviseen laulukilpailuun. Voitin ilokseni tämänkin laulukilpailun. Teini-iässä en laulanut vaan minulle tuli taukoa musiikin saralle.

Muutin Lontooseen 20-vuotiaana. Opiskelin siellä taidemanageriksi London South Bank yliopistossa. Tulin Suomeen takaisin vuonna 2006 ja olin mennyt naimisiin saksofonistin kanssa. Teimme keikkoja yhdessä Suomessa. Toin aikoinani Suomeen fadomusiikin ja olen sen ensimmäisiä fadolaulajia täällä. Fadokonserttini alkoivat vuonna 2008.

Vuonna 2010 julkaisin fadoalbumini, jonka äänitimme Madeiralla. Albumi tehtiin nk. livetaltiointina, “Live at Sabor a Fado.”  Paikalliset madeiralaiset soittavat albumillani. Laulan albumilla duona Alexandra Sousan kanssa.  Äänittäjänä toimi Heikki Savilainen, joka on säveltänyt ja tuottanut musiikkia mm. Aki Kaurismäen elokuviin.

Esiinnyin tuohon aikaan pääasiassa Madeiralla ja Portugalissa. Fadolaulaja Alexandra Sousa opetti minulle fadolaulua Madeiralla. Hän oli Madeiran kuuluisimpia fadolaulajia ja hän otti minut siipiensä suojiin. Hän sanoi minun olevan niin lahjakas, että halusi erityisesti juuri minulle opettaa fadolaulamisen taidon. Olin hyvin suosittu vuosina 2010-2011, niin, että olin koko ajan radiossa, televisiossa ja lehdissä. Portugalin kieleni ei ollut kuitenkaan täydellistä, joten lopetin fadolaulun 2015-2016, koska en ollut portugalilainen.

Fadolaulamisen lopettamispäätöksen jälkeen päätin tehdä omia enkelilauluja. Tapani Puranen on säveltänyt minulle useita lauluja mm. Atlantiksen ja Angel. Esko Koivumies on säveltänyt Kyyhkyt -kappaleen, sanat ovat Nina J. Hedkrokin ja sovituksen on tehnyt Tapani Puranen. Ennio Morriconen orkesteri soittaa suuremmassa osassa kappaleiden taustoilla. Sinfoniat äänitettiin Bulgariassa ja laulut äänitettiin Tampereella. Angel- ja Atlantis -kappaleet pääsivät maailman radiosoittoon noin 50 eri maahan. Löysin jakelijan Dubaista, joka oli hollantilainen mies. Hänellä oli hyvä maailmanlaajuinen jakeluverkosto. Viime vuosina olen julkaissut singlet: “Kyyhkyt” 2017, “Because My Love” 2020 maailmansoittoon ja  “Älä paa ovee kii” 2020.

  • Mitä odotat tulevaisuudeltasi? Toiveet, odotukset, haaveet.

Toivon, että pääsisin esiintymään ympäri mailman, saisin esiintyä eri maissa ja tehdä omaa musiikkia. Lisäksi laulan ja esitän parantavaa musiikkia, joten haluan myös parantaa sillä maailman ihmisiä.

  • Jos saisit toivoa yhden asian toteutuvaksi tässä maailmassa, mikä se olisi?

Toivoisin, että kaikilla olisi ruokaa ja katto pään päällä. Hyvyyttä, joka jakautuisi kaikkialle. Valon lisääntyminen on todella tärkeätä. Kaikille rauhaa, itseään toteuttaen. Tässä ajassa tämä kaikki korostuu.

  • Terveisesi lukijoillesi?

Toivon kaikille, iloa, onnea, rakkautta ja terveyttä! Ottakaa minuun yhteyttä, jos haluatte minut esiintymään kotisivujeni kautta, www.anitadecoteau.com. Kiitän sydämellisesti haastattelusta.

 


Lisätietoja Anitasta: https://ninajhedkrok.wordpress.com/

Kirjoittaja: Tuija Järvinen. Teksti on kirjoitettu Anita De Coteaun kertoman pohjalta.
Kuvat: Anita De Coteau (Yksityinen kokoelma)


Tags assigned to this article:
Anita De Coteauhaastattelu

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory