Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet Ennet USA:n presidentinvaaleista: Kyseessä myös juutalaisten vävyjen taistelu

Helena-Reet Ennet USA:n presidentinvaaleista: Kyseessä myös juutalaisten vävyjen taistelu

OHMYGOSSIP – Metropoli.netille kerrottiin viime viikolla, että Helena-Reet Ennet on Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan tärkeä tukija sosiaalisessa mediassa. Tavoitimme nyt Helena-Reetin ja kysyimme häneltä aiheesta tarkemmin, Metropoli.net kirjoittaa.

“En tiedä kuka lähteistänne ja ns. ”sisäpiiriystävistäni” on tuollainen kielikello, mutta asia on kyllä totta. Hyvä! Kyllä, olen yksi Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan taustavaikuttajista,” Helena-Reet Ennet sanoo. “En rakasta politiikasta puhumista, en yhtään! Olen äiti, pr-ihminen, journalisti, bloggaaja ja liikenainen, joka rakastaa sosiaalista mediaa, jne., mutta… En ole silti kukaan… Täysi nolla liittyen politiikkaan ja poliitikoihin. Enkä edes halua olla politiikan ja poliitikkojen lähellä. Voin rehellisesti sanoa, että olen 100 % ei-poliittinen. En tiedä paljoa politiikasta (ok, ehkä tiedän, mutta en todellakaan halua jakaa mielipiteitäni siihen liittyen, enkä ikinä anna minkäänlaisia haastatteluja liittyen politiikkaan). En ole sellainen henkilö, joka puhuisi politiikasta. Olen viihdyttäjä.”

“Minulla on paljon seuraajia ja lukijoita sekä sosiaalisessa mediassa, että OHMYGOSSIP-nettisivuillani, jotka on käännetty viidelle kielelle, joten… tietysti niin suurella yleisöllä on suurta merkitystä ja vaikutusta. Tämä on suuri vastuu, suuri asia… ja tiedän sen! Mutta minun täytyy myös sanoa, että olen vain bloggaaja, liikenainen ja ystävä – vain henkilö, jolla on omat suosikit ja henkilökohtaiset ystävät – kaikkea ei voi ottaa poliittisena kampanjana. On työtä ja työn jälkeen tapahtuvaa toimintaa, sekä Twitter-työsivuja ja yksityisiä sivuja… mitä päivitän ja jaan omissa fiideissäni on täysin oma asiani,” Helena-Reet sanoo.

Helena-Reet Ennet on ortodoksinen juutalainen, joka noudattaa sapattia ja kosher-vaatimuksia, ja kasvattaa myös lapsensa juutalaisina. Metropoli.net kysyi Helena-Reeteliltä miksi Donald Trump, eikä Hillary Clinton tai Bernie Sanders? Miksi hän kannattaa juuri Trumpia? “Tällä ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa, kyse ei ole uskonnosta, kulttuurista, politiikasta tai mistään muustakaan… Se on hyvin henkilökohtaista, jos minulta kysytään, mutta maailmanlaajuisemmin siteeraan JTA:ta [juutalainen media]: ”Kuka tahansa voittaakaan marraskuussa vaalit, yksi asia on varma; ensimmäistä kertaa historiassa juutalaiset kuuluvat presidentin lähimpään sisäpiiriin. Sekä Donald Trumpin että Hillary Clintonin vävyt ovat juutalaisia, ja tietysti Bernie Sanders – siinä epätodennäköisessä skenariossa että hän pääsisi Valkoiseen taloon asti – on juutalainen (hänen lankonsa tosin ei ole).””

Helena-Reet perustaa Trumpin kannatuksensa henkilökohtaisiin kokemuksiin hänen kanssaan. “Minulle kyseessä ovat monien vuosien hyvät liikesuhteet Trumpin kanssa, enkä ole joutunut koskaan pettymään. Siinä kaikki!”

Hillary Clinton on jo voittanut demokraattisen puolueen ehdokkuuden, eikä mikään näytä pysäyttävän Trumpia, joten Helena-Reet Ennetin arvio ehdokasparista osui oikeaan. Alla Helena-Reet Ennetin kokoama vertailu kahdesta vävystä. Jared Kushner on naimisissa Ivanka Trumpin kanssa ja Marc Mezvinsky Chelsea Clintonin kanssa.

Ikä
Kushner: 35
Mezvinsky: 38

Ammatti
Kushner: Toimitusjohtajana perheyrityksessä Kushner Properties, joka toimii kiinteistöalalla. The New York Observer -lehden omistaja-kustantaja.
Mezvinsky: Investointipankkiiri ja yksi Eaglevale Partners -hedgerahaston perustajista.

Koulutus
Kushner: Frisch-lukio (moderni ortodoksi yeshiva New Jerseyn Paramuksessa); B.A. Harvardista (sosiologia); J.D. ja MBA New York Universitysta.
Mezvinsky: Friends Central -lukio Philadelphian Wynnewoodissa; B.A. Stanfordista (uskonto ja filosofia); M.A. (kansainväliset suhteet) University of Oxfordista, Englannista.

Perhe
Kushner: Kasvoi Livingstonissa, New Jerseyssa. Isä Charles Kushner loi kiinteistöimperiumin, jota johti kunnes joutui vankilaan. On mukana monissa juutalaisissa hyväntekeväisyyksissä. Äiti, Seryl Kushner, on mukana perheyrityksessä ja hyväntekeväisyystoiminnassa. Kolme sisarusta.
Mezvinsky: Kasvoi Philadelphiassa. Molemmat vanhemmat on valittu kongressiin demokraattien riveistä. Isä, Edward Mezvinsky, oli kongressissa kaksi kautta Iowan edustajana 1970-luvulla (joutui kymmeniä vuosia myöhemmin vankilaan). Äiti, Marjorie Margolies-Mezvinsky, entinen tv-journalisti, palveli kongressissa yhden kauden Pennsylvanian edustajana 1990-luvun puolessa välissä. Vanhemmat ovat nykyisin eronneet. Yksi veli, neljä sisarpuolta ja viisi adoptoitua sisarusta.

Saavutukset työelämässä
Kushner: Usein kutsutaan ihmelapseksi. On tuplannut perheensä kiinteistöyrityksen varat sen jälkeen, kun ryhtyi yhtiön toimitusjohtajaksi vuonna 2008. Vuonna 2014 Kushner Propertiesin liikevaihto oli 2 miljardia dollaria.
Mezvinsky: Työskenteli Goldman Sachsilla 8 vuotta, kunnes perusti Eaglevalen vuonna 2011. Yhtiön käytössä on 326 miljoonaa dollaria. Rahaston arvo laski 3,6 prosenttia vuonna 2014, johtuen lähinnä Mezvinskyn virhe-arvioista liittyen Kreikan lainoihin.

Osallistuminen kampanjaan
Kushner: Auttoi laatimaan Donald Trumpin AIPAC-puheen, neuvoo Trumpia Israeliin liittyvissä asioissa ja on kokoamassa ryhmää Valkoiseen taloon siirtymistä varten. Kushnerin sanomalehti tukee Trumpin ehdokkuutta.
Mezvinsky: Esiintyy ei-poliittisissa tapahtumissa Clintoneiden kanssa, mutta ei tiettävästi osallistu Hillary Clintonin kampanjaan.

Juutalaisuus
Kushner: Kuuluu ortodoksiseen synagogaan, Manhattanin Kehilath Jeshuruniin, noudattaa sapattia ja kosher-rajoituksia. Kasvattaa lapsensa juutalaisina.
Mezvinsky: Kasvoi konservatiivisessa synagogassa, on nähty käyvän synagogassa vaimonsa Chelsea Clintonin kanssa ja kasvattaa tyttärensä sekä juutalaisin että metodistisin perintein.

Vaimojen suhde juutalaisuuteen
Kushner: Ivanka Trump tunnusti ortodoksisen juutalaisuuden opiskeltuaan ortodoksisen rabin Haskel Looksteinin kanssa. Hän viettää nyt sapattia ja noudattaa kosheria. “Olemme hyvin tarkkoja asiasta,” hän on sanonut.
Mezvinsky: Chelsea Clinton on metodisti. Pariskunta meni naimisiin uskontojen välisellä yhteisellä seremonialla.

Miksi isät joutuivat vankilaan
Kushner: Palkkasi prostituoidun viettelemään lankonsa, tallensi salaa aktin ja lähetti nauhan sisarelleen osana kiristysssunnitelmaa. Hän oli vankilassa 16 kuukautta sen jälkeen, kun oli myöntänyt syyllisyytensä 18 syytökseen verojen välttelystä, yrittämisestä vaikuttaa todistajiin sekä laittomista kampanjalahjoituksista.
Mezvinsky: Huijasi ystäviltä, perheeltä ja tuntemattomilta noin 10 miljoonaa dollaria Afrikkaan ja öljynjalostukseen liittyvillä tekaistuilla suunnitelmilla. Oli vankilassa 5 vuotta sen jälkeen, kun oli myöntänyt syyllisyytensä 31 syytteeseen huijauksesta ja petoksesta, mukaanlukien pankki-, sähke- ja postihuijaus.

Asuinpaikka
Kushner: Tyylikäs 10 huoneen asunto Manhattanin Upper East Sidella – missä muuallakaan – Trump Park Avenuella.
Mezvinsky: Hieno asunto Manhattanin Flatiron-alueella, 26th Streetillä. Pari osti asunnon vuonna 2013 hulppealla 10,5 miljoonan dollarin hinnalla.

Lapset
Kushner: Theodore James, 2 kk; Joseph Frederick, 2; Arabella Rose, 4.
Mezvinsky: Charlotte, 1. Toinen lapsi tulossa.

 

Kuva:Hillary Clinton + Donald Trump ( PA Wire/PA Images/Scanpix)
Lähde: Metropoli.net (artikkeli julkaistiin 08.06.2016)



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory