Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

MITEN välttää syksyllä aiheutuvaa masennusta?

MITEN välttää syksyllä aiheutuvaa masennusta?

OHMYGOSSIP – Syksy on yleisin aika, jolloin ihmiset masentuvat. Voi todellakin olla masentavaa, kun sataa ja sataa, taivas on harmaa, saavut koulusta tai töistä kotiin väsyneenä… ja sama joka päivä. Tilannetta voi kuitenkin aina katsella myönteiseltä kannalta!

1. Ala heti ajatella myönteisesti! Ei kannata kyhjöttää sisällä ja olla huonolla tuulella, puuhaile vapaa-aikanasi pikemminkin sellaisten asioiden parissa, joista tunnet iloa.

2. Salli itsellesi viikossa yksi päivä, jolloin lepäät – se on erittäin tarpeellista, jotta elimistö voi vapautua väsymyksestä. Puuhaile sinä päivänä sellaisten asioiden parissa, joista pidät, ja salli itsellesi jotain maistuvaa.

3. Älä rasita itseäsi liikaa työllä, ajattele, miten paljon todella jaksat.

8 asiaa, joita voi pimeinä syysiltoina tehdä:

Luo kirjoja, pakene muutamaksi tunniksi aivan toiseen maailmaan. Ei kannata ostaa kirjoja yhdeksi lukemiskerraksi, kirjastosta voit lainata ilmaiseksi suuren pinon kirjoja. Suositus: Syksyllä erittäin hyviä ovat romanttiset romaanit, kuten esimerkiksi ”Kotiopettajattaren romaani” ja ”Humiseva harju”.

Mene kuntoilemaan. Luuletko, että olet liian väsynyt mennäksesi kuntoilemaan? Todellisuudessa on päinvastoin, treenin jälkeen tunnet itsessäsi uutta elinvoimaa ja olet saanut myönteisen elämyksen. Aina hyvin kalliit urheiluklubit eivät ole hyviä, voit mennä johonkin pienempään ja edullisempaan urheiluklubiin tai vain ostaa jonkin hyvän kuntoiluvideon. Suositus: Myönteisen mielialan luo erilaisten tanssi- ja aerobic-tyylien kokeileminen.

Järjestä itsellesi kotoinen spa-ilta. Hemmottele itseäsi yhtenä iltana kaikenlaisilla kylpysuolilla, kuorijoilla ja naamioilla. Luontoystävällinen ja laadukas valinta on esimerkiksi Elisheva & Shoshanan verkkokaupassa. Luo itsellesi rauhallista mielialaa sytyttämällä kylpyhuoneessa kynttilät ja kuuntelemalla tunnelmallista musiikkia. Sen jälkeen tunnet itsesi huolehdituksi ja rauhalliseksi. Suositus: Järjestä spa:ta varten kaikki jo edeltä käsin valmiiksi, niin voi nauttia siitä täysin ja myöhemmin hypätä lämpimään vuoteeseen.


Hemmottele itseäsi pohjoismaisella laatukosmetiikalla (Kuva: ElishevaShoshana.com)

Katso hyvä elokuva. Joko yksin tai ystävättärien kanssa, järjestä kiva elokuvailta. Katso jokin iloinen ja suloinen elokuva, niin huomaat, miten mieliala kohoaa. Suositus: Parhaita ovat romanttiset komediat ja naisten filmit. Esimerkiksi: ”Again 17” ja ” The Notebook – Rakkauden sivut”.

Tee ruokaa. Tee jotain poikkeuksellista ruoaksi. Etsi internetistä reseptejä ja kokeile jotain aivan uutta. Tee ruokailusta juhlallinen, kata ja koristele pöytä. Suositus: Kutsu ystävätkin kylään, he olisivat varmasti hyvin yllättyneitä ja iloisia.

Tee itsesi kauniiksi. Jos menet syntymäpäiville tai johonkin muuhun tilaisuuteen, tee itsesi kauniiksi. Varaa aikaa meikkaamiseen ja nauti siitä. Sitten tilaisuudessa säteilet kauneimpana. Suositus: Älä kuitenkaan liioittele meikkaamisessa!

Tee kotona suursiivous. Jos tunnet, että olet kyllästynyt kaikkeen, tee kodistasi kiiltävä ja anna pois sellaiset tavarat, joita et käytä. On paljon miellyttävämpää tulla kotiin, kun kaikki on kunnossa.

Iloitse pienistä asioista. Voi vaikuttaa kuluneelta lauseelta, mutta ajattele, miten sinulla on ollut tuuria, että elät tässä ja nyt. Käy ulkona kävelyllä ja nauti raikastavasta syysillasta. Suositus: Hymyile ja ole muille ystävällinen, nauti elämästäsi, sillä se on kaunis!!!

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory