Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

AINOA VIHANNES, jonka hoito-ominaisuudet voimistuvat keittämällä!

AINOA VIHANNES, jonka hoito-ominaisuudet voimistuvat keittämällä!

OHMYGOSSIP – Tuoreena syömällä ihminen käyttää hyväkseen vain 3 % tämän vihanneksen sisältämistä kivennäisaineista ja vitamiineista. Mutta jos se pilkotaan ja sitä keitetään riittävän kauan, kivennäisaineista ja vitamiineista keho voi käyttää hyväkseen jopa 39 %. Mikä vihannes se on?

Se vihannes on porkkana. Tarkemmin keitetty porkkana.

KEITETTY PORKKANA: β-KAROTEENILÄHDE
Porkkana on erittäin hyvä β-karoteenilähde, josta johtuu myös porkkanalle ominainen kirkkaanoranssi väri. Nyrkkisäännön mukaan mitä oranssimpi hedelmä tai juures on, sitä enemmän β-karoteenia se sisältää. β-karoteeni on erittäin voimakas antioksidantti, joka suojaa ikääntymiseltä sekä monilta sairauksilta, ml. sydänsairauksilta ja syövältä.

MIKSI β-KAROTEENI ON HYÖDYLLINEN?
Kun ruokalistalla on riittävästi β-karoteenia:
aivohalvauksen/sydänkohtauksen riski vähenee jopa 40 %
näkö paranee ja on suojatumpi
maksan toiminnot paranevat
syövän aiheutumisen riski vähenee
sydän on suojatumpi
immuunijärjestelmä paranee
Porkkanassa on lisäksi K-, E-, B1-, B2- ja C-vitamiinia, fosforia ja foolihappoa.

PORKKANAN LIIKAKÄYTTÖ
β-karoteeni voi olla hyvin hyödyllinen, mutta porkkanan liikakäyttö voi aiheuttaa joitakin epämiellyttäviä seurauksia. Porkkanan liikakäyttö aiheuttaa karotenoosia, jonka seurauksena iho muuttuu oranssiksi.

Onneksi se on täysin vaaraton tila, joka häviää itsestään, ei vaadi huomiota eikä hoitoa, vaan kyse on lähinnä kosmeettisesta ongelmasta. Siten, kun alat nyt syödä porkkanaa, niin tiedä, että oranssi ihonsävy ei ole terveydellesi vaarallinen ja sinun tulisi silloin syödä porkkanoita hiukan vähemmän.

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory