Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

MITÄ tulee tehdä, kun olet palanut auringossa?

MITÄ tulee tehdä, kun olet palanut auringossa?

OHMYGOSSIP – Toivottavasti jokainen tietää, miten tärkeää on suojata itseään auringolta erilaisilla tuotteilla tai vaatteilla. Joskus auringonpolttamilta on vaikea säästyä, ja siksi ihotautilääkäri Heather Rogers antaa parhaat neuvot siihen, miten tulee toimia.

1. Lievitä kipua
Polttamien aiheuttaman kivun hetkeksikin lievittämiseksi Rogers suosittelee ottamaan kipulääkkeitä, käymään viileässä kylvyssä tai asettamaan monta kertaa päivässä iholle kostean pyyhkeen. Muista olla varovainen, ettei tulisi liian kylmä tai kuuma olo. Kun iho on palanut, keho ei pysty enää niin hyvin hallitsemaan lämpötilaa.

2. Käytä kosteuttavaa voidetta
Levitä palaneelle iholle hyvin ravitsevaa voidetta. Ajoitus on erittäin tärkeää – levitä voidetta, kun iho on märkä, niin iho säilyttää paremmin kosteutta ja paranee nopeammin. Levitä voidetta mahdollisimman usein.

3. Kostuta itseäsi sisältä päin
Iholle levitettävät voiteet tekevät tietysti hyvää, mutta yhtä tärkeää on juoda runsaasti vettä. Nestetasapainon palauttamiseksi kannattaa juoda 8-10 lasillista vettä päivässä. Pyri välttämään juomia, joilla on pikemminkin kuivuttavaa vaikutusta – alkoholia ja kahvia.

4. Älä vahingoita ihoa
Jos ihosi on vakavasti palanut ja aiheutuu rakkoja, niin niihin ei kannata koskea. Rakot ovat luonnollisia laastareita, jotka edistävät paranemista. Rakoiksi muuttunut auringonpolttama lisää ihosyövän vaaraa ja jos sellaisia polttamia aiheutuu usein, tulee käydä tarkastuttamassa ihonsa.

5. Pysy auringolta suojassa
Tämä voi tuntua itsestään selvältä, mutta sitä on lomalla vaikea noudattaa. Auringossa palanut iho on UV-säteille vieläkin herkempi, ja siksi varmista, että sinulla on aina mukana päähine ja auringolta suojaavat vaatteet.

Kuva: Janni H. (Mika Pulkkinen)
Lähde: Ohmygossip.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory