Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Metropoli: Helena-Reet Ennet: Seksuaalisuus on suuri osa ihmisyyttä

Metropoli: Helena-Reet Ennet: Seksuaalisuus on suuri osa ihmisyyttä

OHMYGOSSIP – Suosittu bloggaaja, Twitter-julkkis ja Ohmygossip-sivustojen kehittäjä Helena-Reet Ennet kertoi Metropoli.netille ajatuksiaan seksuaalisuudesta.

– Seksuaalisuus on suuri osa ihmisyyttä. Rakkaus, kiintymys ja seksuaalinen läheisyys ovat merkittäviä osatekijöitä terveessä ihmissuhteessa… Minun täytyy kuitenkin sanoa etten koe intiimiasioista ja seksuaalisuudesta puhumista kovin miellyttäväksi asiaksi, koska mielestäni intiimiasioiden pitääkin pysyä intiimeinä.

– Cameron Diaz kertoi vuosi sitten Chelsea Lately -ohjelmassa seksuaalisen terveydestä, jota hän käsittelee ensimmäisessä kirjassaan The Body Book. ”Ajattelemme että vagina on ulkopuolella. Minä sanon, että ota peili käteen ja leikittele. Tutki sitä”, Diaz sanoi ja lisäsi: ”Opi siitä. Sinun pitäisi kohdella sitä kuin kaunista ja herkkää kukkaa, mikä se onkin. Sinun pitää huolehtia ja hemmotella sitä kaikilla niillä tavoilla, mitä se tarvitsee.” Tämä oli hyvin avoin haastattelu ja ihailin sitä. On hienoa kun naiset haluavat kertoa sisimpiä tunteitaan. Valitettavasti en kuitenkaan ole yksi näistä naisista… en sillä tavalla. Luen mielelläni näistä aiheista, mutta itse olen aika ujo puhumaan tällaisista asioista. Tarkemmin sanoen, voin kyllä helposti puhuakin näistä asioista, mutta en perustuen omiin kokemuksiini, Helena-Reet tunnustaa.

– Vuonna 2013 Angelina Jolie Pitt kertoi New York Timesissa päätöksestään poistattaa molemmat rintansa, kun oli selvinnyt että hän kantaa geeniä, joka kasvattaa riskiä rintasyöpään. Tämä oli avomielisin haastattelu mitä olen koskaan lukenut, ja samalla epäseksikkäin. En vieläkään ole varma tekikö hän mielestäni oikean ratkaisun vai ei. Ehkä molempia, sillä tietysti se avasi paljon silmiä, mikä on hyvä asia, mutta samalla se poisti ainakin minun mielestäni mielikuvan hänestä maailman seksikkäimpänä naisena, vaikka en tiedä miksi.

– Minulle seksuaalisuuden pitää olla intiimiä. Jos siitä ja kaikesta siihen liittyvästä on liikaa puhetta ja esimerkkejä, se ei enää ole mielenkiintoista. Esimerkiksi jos nainen on ”puolialasti” tai ”vaatteet päällä”, useimmiten jälkimmäinen vaihtoehto on ainakin minulle paljon mehukkaampi, tietysti silloin kun molemmat ovat yhtä kauniita, Helena-Reet naurahtaa.

Tietoa seksuaalisesta terveydestä

Seksuaalisen terveyden määritteleminen ei ole universaalisti helppo tehtävä, koska jokaisella kulttuurilla, alakulttuurilla ja jopa yksilöllä on siihen liittyvät omat standardinsa. ASHA:n (American Sexual Health Association) mukaan seksuaalinen terveys pitää sisällään paljon muutakin kuin tautien ja ei-toivottujen raskauksien välttämisen. ASHA uskoo, että vaikka sairastaisit sukupuolitautia, tai olisit tullut tahtomattasi raskaaksi, se ei silti estä sinua olemasta tai tulemasta seksuaalisesti terveeksi.

ASHA:n määritelmä seksuaalisesta terveydestä:

Kyky omaksua ja nauttia seksistä koko elämän ajan. Seksuaalinen terveys on osa fysiologista sekä henkistä terveyttämme ja sisältää seuraavia periaatteita:

– Ymmärrystä, että seksuaalisuus on luonnollinen osa elämää ja sisältää muutakin kuin seksuaalista toimintaa.
– Yhteisten seksuaalisten oikeuksiemme huomioimista ja kunnioittamista.
– Tiedonsaannin mahdollisuutta seksuaalisesta terveydestä, opetuksesta ja hoidosta.
– Pyrkimystä estää ei-toivottuja raskauksia ja sukupuolitauteja, sekä hakea tarvittaessa apua ja hoitoa.
– Mahdollisuutta kokea seksuaalista nautintoa, tyydytystä ja intimiteettiä silloin kun siihen on tarvetta.
– Mahdollisuutta kommunikoida seksuaalisesta terveydestä muiden kanssa, esim. seksikumppaneiden ja terveysviranomaisten.

Lähde: Metropoli.netMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory