Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Marokon matka: Taroudantin kaupunki ja Palais Salam -ravintola kaupunginmuurissa + MATKAN KUVAT!

Marokon matka: Taroudantin kaupunki ja Palais Salam -ravintola kaupunginmuurissa + MATKAN KUVAT!

OHMYGOSSIP – Tämä postitus on niille, jotka pitävät matkailussa juuri maan omasta aitoudesta ja paikallisten asukkaiden todellisesta elämästä. Taroudant on Marokon kaupunki, johon turismibisneksen ote ei ole vielä ehtinyt tarttua ja joka antaa mahdollisuuden nähdä aitoa marokkolaista arkielämää.

Taroudant on kaupunki Etelä-Marokossa, n. 80 km Agadirista. Bussimatka Agadirista sinne vei aikaa n. 1,5 tuntia ja suurimmat nähtävyydet, jotka Agadir-Taroudantin tien varteen jäävät, ovat banaaniviljelmät. Taroudantin kaupunki tunnetaan myös nimellä “Grandmother of Marrakesh” (Marrakeshin isoäiti). Koko kaupungin ympärille on rakennettu suuri suojaava valli, ja pääosa sikäläisestä paikallisesta elämästä on keskittynyt kaupunginmuurin sisäpuolelle. Kaupunginmuuri on lähes 6 km pituinen ja kaikki kaupunginmuurin yhdeksän porttia ovat käytössä nykyisinkin. 1500-luvulla Taroudantia käytettiin jonkin aikaa pääkaupunkina, nyt kaupungissa asuu noin 35.000 asukasta. Taroudantin kaupunki tunnetaan lähinnä markkina-aukiostaan, joka sijaitsee tärkeällä kauppareitillä. Kaupunki on kerännyt kuuluisuutta käsitöiden, korujen ja mattojen kauppapaikkana ja Agadirin Ibn Zohr -yliopistolla. Viimemainittu sijaitsee kaupunginmuurin ulkopuolella.

Kaupungissa on kaksi toria, berberitori ja arabialainen markkina-aukio. Berberitori, kutsutaan nimellä Jnane al-Jaami, myy mausteita, kuivattuja hedelmiä, vaatteita ja kodin tavaroita. Arabialainen markkina-aukio on sen sijaan keskittynyt käsityöhön, taoksin koristellulle keramiikalle, nahalle, koruille ja matoille.

 

Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
Taroudant city, Morocco
14x Taroudantin kaupunki. Kuvat: OHMYGOSSIP/ Helena-Reet Ennet

Päivä Taroudantin kaupungissa oli mieleenpainuva monessa mielessä – ensinnäkin se oli erittäin suuri vastakohta sille, mitä koimme Agadirin luksushotellissa. Kullatut ja kaiverruksin koristellut katot vaihtuivat slummeihin ning päivään lisäsi synkkyyttä se seikka, että satoi vettä ja siitä syystä sää oli odotettua kylmempi. Minä kuitenkin pidin tästä kaupungista ja jälkeenpäin on vieläkin enemmän tunteita – pidän siitä, että näen myös todellista elämää ja monipuolisuutta. Oikeastaan rakastan erittäin paljon sellaisissa paikoissa “vaeltelua”, mutta vauhtia jarrutti se, että pukeuduimme edellisten päivän muiston varassa liian ohuesti ja suuren osan ajasta olimme täysin kylmettyneinä. Kyllä, juuri niin – myös etelän maissa voi olla todella kylmää, kun sää kääntyy viileäksi ja sateiseksi – vaikka Marokossa sitä sattuukin harvoin. Yleensä Marokossa on aurinkoista ja lämmintä!

Taroudantin kaupungista jäivät parhaiten mieleen kahviloiden edessä teetä juovat miehet ja kokoontumiset aukiolla. Miehet kokoontuivat kehiin, joiden keskellä joko esitettiin nyrkkeilyä, nyrkkeiltiin tai julistettiin totuutta, kaikkea sitä ei tarkalleen ymmärtänytkään. Lisäksi näin pahvilaatikoista rakennettuja koteja ja tunsin kaupungin historiallista henkeä. Euroopasta eroten Marokossa herättää huomiota myös ihmisten vaatetus, varsinkin keski-ikäisten ja vanhempien ihmisten osalta. Yleisiä ovat maahan saakka ulottuvat päällystakit/viitat – niillä on varmasti jokin tietty nimikin, jota en tiedä. Kyseessä eivät kuitenkaan ole perinteiset kauhtanat, minusta ne olivat hieman erilaisia. Naisten hiukset olivat yleensä peitetyt, mutta kokonaan peitetyt kasvot näin vain yhdellä naisella. Samoin naiset kulkivat yleisesti myös ilman miespuolista saattajaa (päinvastoin kuin paljoissa Arabian maissa).

Palais Salam -ravintola Taroudantin kaupungissa
(Avenue Moulay Ismail, Taroudant, Maroko)

Nautimme lounasta Palais Salam -ravintolassa Taroudantin kaupungissa. Palais Salam, Taroudant, Morocco on oikeastaan hotellikokonaisuus, jossa on omalaatuisia puutarhoja, pieniä saleja ja ravintola. Kaikkein kirkkaimmin ravintolasta jäi mieleen eräs vanhempi herrasmies, joka tarjoili pöytäämme – hän oli yksinkertaisesti juuriaan myöten ystävällinen ja hyväntahtoinen. Sellainen kuva jäi muuten myös enemmistöstä marokkolaisia. Ravintolan ilmapiiri oli olemukseltaan hieman kulunut ja antoi vaikutelman paikasta, jossa ei käy paljon vieraita, mutta elämys, jonka sieltä sai, oli oikeastaan erittäin vaikuttava ja meidän vierailumme sattuikin low season -aikaan. Pidän mielettömästi rehdeistä ihmisistä – sellaisista, jotka ovat sellaisia aidosti – ja viiden tähden hienostelun sijasta nautin usein paljon mieluummin kotoisesta munakkaasta ja rehellisistä ja suorasukaisista ihmisistä. Mutta se siitä – kotoista munakasta meille ei siellä tarjottu, mutta kotoinen tunne siitä paikasta kuitenkin jäi. Herra, joka meille tarjoili, muistutti monta kertaa, että ruokaa ei saa tuhlata ja kaikki tulee syödä. Ensimmäisellä kierroksella noudatimmekin hänen neuvojaan, mutta kun vatsa oli jo alkupaloista pullollaan ja pääruoka tuotiin 10 riisikilon saattamana, aloin tuntea itseäni ja tarjoilijaa kohtaan sääliä. Sellaisia ruokamääriä ei ole yksinkertaisesti parhaalla tahdollakaan mahdollista syödä. Sellaisia ruokalasteja tuotiin pöytään lähes kaikissa ravintoloissa ja sisimmässäni toivoin, että koskematta jäävä ruoka päätyy jollain tavoin toiselle kierrokselle. Sen jälkeen kun näet, että joku asuu pahvilaatikossa, toivoisit sydämestäsi, että jokainen riisinjyvä, liha tai salaatti, joka turisteille tuodaan, päätyy suoraan vatsaan eikä lennä ”krantun turistin kaivelun” jälkeen roskikseen.

Palais Salam herätti huomiota myös erittäin kauniine puutarhoineen ja puutarhan sopukoineen. Silmäniloa oli runsaasti ja ravintolassa käynti tarjosi miellyttäviä tunteita. Tässä joitakin kuvia myös Palais Salamista. Eikö olekin kuin kuvia sadusta?! Verraton paikka minun mielestäni!

 

 

Palais Salam Taroudant Morocoo
Palais Salam Taroudant Morocco
Palais Salam Taroudant Morocco
Palais Salam Taroudant Morocco
Palais Salam Taroudant Morocco
Palais Salam Taroudant Morocco
Palais Salam Taroudant Morocco
Palais Salam Taroudant Morocco
Palais Salam Taroudant Morocco
Palais Salam Taroudant Morocco
Maroko, Morocco food, Taroudant City Palais Salam
Maroko, Morocco food, Taroudant City Palais Salam
Maroko, Morocco food, Taroudant City Palais Salam
Maroko, Morocco food, Taroudant City Palais Salam
Maroko, Morocco food, Taroudant City Palais Salam
15x Palais Salam, Taroudant, Morocco. Kuvat: OHMYGOSSIP/ Helena-Reet Ennet

Seuraavassa Marokon blogissa kirjoitan teille paikallisista toreista! 🙂

TEKSTI JA KUVAT: Helena-Reet Ennet
Lue myös:
Marokon matka: Agadirin Kasbah-linnoituksen rauniot, rantapromenadi ja Pure Passion -ravintola + MATKAN KUVAT!
OHMYGOSSIP – Olemme viettäneet Marokossa 12 tuntia (illan ja yön) ja saapunut on aurinkoinen aamu. Hotel Atlantic Palacen parvekkeelta avautuu ihana näkymä kylpyläalueen altaille ja aurinko pilkistelee jo palmujen välistä esiin heittäen maanpinnalle kauniita säteitä. Suupielet kohoavat automaattisesti ylös, kun parvekkeen ovea avatessasi tunnet lämpimän tuulenhenkäyksen, joka ilmoittaa: t-paita on täysin riittävä. Järjestämme itsemme aamiaiselle ja sen jälkeen meitä odottaa Agadiriin tutustuminen.

Marokon matka: (Tallinna-Kööpenhamina-Agadir) + Atlantic Palace Agadir Golf Thalasso & Casino Resort + MATKAN KUVAT!
OHMYGOSSIP – Marokko on sekä virolaisten että skandinavialaisten keskuudessa yhä arvostetumpi matkakohde. Lämmin ilmasto, ystävällinen palvelu ja edulliset hinnat houkuttelevat jatkuvasti lisää turisteja tähän Luoteis-Afrikassa sijaitsevaan Välimeren rannikon maahan.Koska OHMYGOSSIP solmi Marokon kuningaskunnan ulkoministeriön ja Marokon kansainvälisen turismitoimiston Ruotsin edustuksen kanssa pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen, alamme kirjoittaa teille Marokosta usein. Otan jokaiselle matkalle mukaani myös muita OHMYGOSSIPin tekijöitä ja yhteistyökumppaneita, jotka hekin kirjoittavat matkasta postituksia – blogipostituksina, Instagramissa, Twitterissä, Facebookissa tai YouTuben videoina ja näin jopa kolmella kielellä – viroksi (Ohmygossip.ee-sivulla), suomeksi (Ohmygossip.fi-sivulla) ja englanniksi (Ohmygossip.com-sivulla), ja luonnollisesti jaamme matkaelämyksiämme ja -kuviamme meidän sosiaalisen median sivuillamme!

OHMYGOSSIP aloittaa yhteistyön Marokon matkailutoimiston kanssa – Lehdistömatka Marokkoon, Agadiriin
OHMYGOSSIP – Olen erittäin ylpeä ja iloinen voidessani ilmoittaa, että #OHMYGOSSIP aloittaa yhteistyön Marokon ministeriön ja hallituksen matkailutoimiston kanssa! Viime vuonna aloitin yhteistyön Israelin Matkailuministeriön ja Israelin Valtion Pohjoismaisen Matkailutoimiston kanssa! Olen ollut yksi Israelin “medialähettiläitä” täällä Pohjoismaissa yli vuoden! Tänä vuonna minulla on kunnia työskennellä myös Marokon matkailutoimiston ja Marokon hallituksen matkailutoimiston matkailun edistämiseksi #VisitMorocco minun OHMYGOSSIP- sivustot (Ohmygossip.fi; Ohmygossip.ee; Ohmygossip.com)!!!

Save

Save

SaveMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory