Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tallinnan kaupunginhallin rakennus tulee maksamaan lähes 100 miljoonaa euroa

Tallinnan kaupunginhallin rakennus tulee maksamaan lähes 100 miljoonaa euroa

OHMYGOSSIP – Tallinnan kaupunginhallin rekonstruointisuunnitelmassa on nykyaikainen konferenssikeskus, huipputason konserttisali sekä merenrannan liiketilaa. Rekonstruointi maksaa lähes 100 miljoonaa euroa ja rakennustyöt alkavat ilmeisesti vuonna 2018, Ohmygossip.ee kirjoittaa.

Suunnitelman lähtökohtatehtävän laatinut arkkitehti Indrek Tiigin mukaan kaupunginhalli jaetaan kolmeen erilliseen osaan – nykyaikainen konferenssikeskus, konserttisali ja meren puolella oleva osa.

Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Taavi Aas sanoi, että kolmen osan suunnittelu ja rakentaminen alkavat kuitenkin samanaikaisesti ja ihannetapauksessa valmista pitäisi olla vuonna 2019.

Arkkitehti Tiigi sanoo, että huonossa kunnossa olevan jäähallin purkamiseen on olemassa lupa ja hallin tilalle on suunniteltu konferenssikeskusta yhdessä erikoistarkoituksiin tarkoitettujen salien kanssa. Tiigin mukaan jäähalli rakennetaan uudelleen muinaismuistoviraston vaatimukset huomioon ottaen ja paikan konferenssikeskukseen tulee mahtumaan jopa 2.500 henkeä. Keskukseen rakennetaan 12 konferenssisalia, elokuvateatteri sekä black-box -tyyppinen teatterisali. Konferenssikeskus tulee maksamaan arvioilta 27,5 miljoonaa euroa.

Jäähallin katolle tulee ehkä kaikkein suurin ulkoinen muutos, lasinen rakennelma, joka on mahdollista siirtää. Rakenne mahdollistaisi tilaisuuksien järjestämisen rakennuksen katolla, mutta ei rajoittaisi ihmisten liikkumisvapautta, sillä koko kaupunginhallin päällä oleva tila on julkista tilaa. Koska kaupunginhalli on muinaissuojelun alainen, luvataan, että ulkoisesti kovin paljon ei muutu.


Kuva: Mihkel Maripuu/Postimees/Scanpix
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
Indrek TiigikaupunginhalliTaavi AasTallinna

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory