Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Valtteri Bottas on BBC:n mukaan sittenkin Mersun ykkösvaihtoehto

Valtteri Bottas on BBC:n mukaan sittenkin Mersun ykkösvaihtoehto

OHMYGOSSIP – BBC:n saamien tietojen mukaan suomalaiskuski Valtteri Bottas on sittenkin Mercedeksen ykkösvaihtoehto Nico Rosbergin korvaajaksi. Tähän saakka todennäköisimpänä korvaajana on pidetty Manorin saksalaiskuskia Pascal Wehrleinia, joka on Mercedeksen entinen testikuski ja oman kuljettajaohjelman tuote. Nyt BBC kuitenkin kertoo, että sen tietojen mukaan Williams on jo saanut Mercedekseltä ensimmäisen tarjouksen Bottaksen sopimuksen ulosostamisesta, mutta talli on hylännyt tarjouksen.

Mikäli BBC:n uutinen pitää paikkansa, kyseessä on melkoinen täyskäännös Mercedes-pamppujen lausuntoihin. Muun muassa Niki Lauda sanoi Blick-lehdessä, ettei mahtitalli aio ostaa kenenkään sopimusta ulos. Myös Toto Wolff komppasi, ettei Mercedes halua rikkoa sopimuksia. BBC:n mukaan Mercedes on tarjonnut Bottaksen sopimuksesta Williamsille 10 miljoonan euron korvausta. Tarjoukseen sisältyisi optio napata Wehrlein Bottakselta vapautuvalle Williams-paikalle. Neuvottelujen odotetaan jatkuvan lähipäivinä.

Siirtoa voi hidastaa se, että Williamsille Bottaksen lähtö ja kokemattoman Wehrleinin tuominen talliin olisi melko epämiellyttävä vaihtoehto. Tallin toinen kuski on nimittäin ensi kaudella kanadalainen teinitulokas Lance Stroll, jolle Williams haluaisi mieluusti kokeneemman aisaparin. Siirtoruletissa pyörii myös Sauberin Felipe Nasrin nimi. Myös hänen spekuloidaan olevan Williamsille vaihtoehto, mikäli Bottas lähtee. Tuolloin Wehrlein voisi siirtyä Sauberin riveihin.

Mercedes on kieltäytynyt kommentoimasta uutista.
_____________________________________
Valtteri Bottas (s. 28. elokuuta 1989 Nastola) on suomalainen kilpa-autoilija. Hän ajaa Williamsilla Formula 1 -sarjaa. Bottaksesta tuli Williamsin toinen kisakuski kaudella 2013. Ennen tätä hän toimi vuodesta 2010 lähtien Williamsin testikuljettajana. Bottas solmi Williamsin kanssa jatkosopimuksen marraskuussa 2016. Sopimus kattaa kauden 2017.

Bottas ajoi vuosina 2009–2010 Formula 3 -eurosarjassa ja kaudella 2011 GP3-sarjassa. Bottas varmisti rata-autoilun GP3-sarjan 2011 vuoden mestaruuden voittamalla Italian Monzassa lauantain osakilpailun.

Formula 3 -eurosarjassa Bottas ajoi ensi kertaa ART Grand Prix -tallissa vuonna 2009. Tulokaskaudellaan 2009 hän sijoittui sarjassa kolmanneksi, ja hänet valittiin vuoden tulokkaaksi. Bottas on voittanut arvostetun Formula 3 Masters -kilpailun kahdesti peräkkäin, vuosina 2009 ja 2010. Formula 3:n eurosarjassa hän ajoi ensimmäisen voittonsa heinäkuussa 2010 Norisringin radalla. Ensimmäisen F1-palkintopaikkansa, kolmannen sijan, hän saavutti 22.6.2014 Itävallan Spielbergissa.

Bottaksen managereina toimivat kaksinkertainen F1-mestari Mika Häkkinen, hänen pitkäaikainen managerinsa Didier Coton ja nykyinen Mercedeksen urheilujohtaja ja Williamsin entinen osakkeenomistaja Christian “Toto” Wolff. Hänen kuntovalmentajanaan on toiminut entinen kymmenottelija Jaakko Ojaniemi, mutta vuodesta 2015 alkaen pestissä on ollut Antti Vierula.

Valtteri Bottas (XPB Images/Press Association Images/Scanpix)

Kuva: Valtteri Bottas (XPB Images/Press Association Images/Scanpix)
Lähde: Iltalehti.fi / Wikipedia


Tags assigned to this article:
Formula F1Valtteri Bottas

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory