Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Pia Sarkkinen: Pescovegetaarinen ruokavalioni, askel terveyteen

Pia Sarkkinen: Pescovegetaarinen ruokavalioni, askel terveyteen

OHMYGOSSIP – Minulta on usein kysytty ruokavaliostani ja siitä mitä syön ja miten terveellisesti elän. Terveelliset elämäntavat on kulkenut mun mukana ihan lapsuudesta asti. Olen harrastanut liikuntaa pienestä pitäen eri muodoissa ja säännölliset ruokailutottumukset on opittu jo lapsuudenkodissa. Pikkuhiljaa olen karistanut ruokavaliostani lihansyönnin kokonaan, koska joka kerta lihansyönnin jälkeen koin oloni raskaaksi ja epämukavaksi. Mä rakastan mereneläviä joten pescovegetaariseen ruokavalioon siirtyminen oli luonnollinen ratkaisu. Hetken aikaa ruokavalioni sisälsi myös kanaa, mutta joka kerta kanaa pilkkoessani ne verisuonet pihvien joukossa rupesi ällöttämään niin paljon että kanankin syönti jäi pois.

Pescovegetarismi on ruokavalio johon sisältyy kasvisten syönnin lisäksi myös merenelävät eikä se ravitsemuksellisesti eroa paljoakaan sekasyönnistä. En usko siihen, että ihmisen pitäisi myöskään purkeista nauttia kaiken maailman vitamiinit pillereinä kun tarvittavat vitamiinit saa taatusti ruoasta. Tosin jos lääkäri on todennut vaikka raudanpuutetta mitä kasvis/kalasyöjillä saattaa esiintyä niin silloin ymmärrän extra raudan syönnin. Ainoat vitamiinit mitä minä otan on D vitamiini ja B12 ja kuuriluontoisesti C-vitamiinia. Pescovege saa ravinnosta hyvin paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja jos kalan syönti on runsasta siksi en esimerkiksi syö Omegaa.

Sen jälkeen kun lopetin lihansyönnin olen huomannut suuren eron terveydessäni, flunssassa en ole ollut juuri lainkaan verrattuna siihen aikaan kun olin vielä lihansyöjä niin kaiken maailman pöpöt ja flunssat tarttui ja kierteitä oli pitkin vuotta. Energiantasot on todella korkealla, koko ajan on kevyt olo ja voimaa tehdä asioita löytyy kuin pienestä kylästä.

Olen saanut sosiaalisessa mediassa viharyöppyjä päälleni useaan otteeseen siitä kun kerron olevani pescovege- ja kun kerron myös lapseni olevan pescovege. Ihmisillä on jotenkin hassu käsitys siitä, että kasvissyöjä syö pelkkiä ituja ja salaattia, näinhän asia ei tietenkään ole. Minua on kritisoitu myös siitä että annan 12v lapseni olla kasvissyöjä, tämä on hänen oma valintansa. Moni on sitä mieltä että lapsi ei kasva normaalisti ilman lihaa mikä on todella vanhanaikainen käsitys. Miksi ihminen eläisi tai lapsi kasvaisi jotenkin paremmin lihalla? mihin tämä väite perustuu? Jos lapsen ruokavalioon kuuluu kasvisten lisäksi myös kala ja muut merenelävät ei lapsi jää mistään paitsi.

Valmistun helmikuussa Personal Traineriksi ja olen tietysti opiskellut myös ravintoasioita ja voin sanoa, että tiedän ravinnosta aika paljon. En pelkästään koulun takia vaan myös omakohtaisten kokemusten pohjalta ja vuosien varrella kertyneiden tietojen pohjalta. Imen itseeni tietoa ravinnosta päivittäin ja minua kiinnostaa miten ihminen toimii ja miten ruoka vaikuttaa meidän jokapäiväiseen toimintaan ja mielialaan, se nimittäin vaikuttaa tosi paljon. Tein kerran testin, että vedin viikon putkeen pelkkää roskaruokaa, pizzaa, kasvishampparii, ranskalaisia ja herkkuja, pullaa, karkkii,  sipsii, limppareita ym. Mun energiatasot oli niin matalalla koko viikon, että olisin helposti voinut nukkua viikon putkeen. Päiväunia en nuku koskaan mutta tuon viikon aikana nukuin.

Sosiaalisessa mediassa minua kohtaan on hyökätty ja kommentoitu todella ilkeästikin kun olen jakanut reseptejä tai kuvia meidän perheen ruokatottumuksista, se on todella hämmentävää. On paljon toki myös kiitelty ja kehuttu reseptejä ja sitä että olen antanut ihmisille inspiraatiota sinne keittiöön ja motivaatiota siihen parempaan terveellisen ruokavalion aloittamiseen. Aina sen arkiruoan ei tarvitse olla sitä jauhelihakastiketta ja perunaa tai makaronilaatikkoa. (Ja kaikille teille vihaajille tiedoksi, aion jatkossakin jakaa näitä reseptejä ja kuvia joten varokaa vaan.)

Nykyään on saatavilla todella paljon eri vaihtoehtoja kasvissyöjillekin. Jauheliha on helppo korvata soijarouheella, on härkistä, tofua, nyhtökauraa ja mifua. Netti on pullollaan reseptejä joita voi fiksata omaan makuun sopivaksi. Itse lisään 99% kaikkiin ruokiin tuoretta valkosipulia ja chiliä, se voi myös olla iso syy siihen etten ikinä sairasta. Kokeilkaa, käyttäkää luovuutta ja löytäkää se oma kultainen tie sinne hyvinvointiin. Mun tie on tämä ja voin suositella sitä ihan jokaiselle, elämä kevenee, ruokalaskut pienenee ja elimistö voi loistavasti.

Jaan tähän loppuun vielä mun oman härkispulla reseptin.
pia sarkkinen

1 paketti Härkistä (3-4 hengelle)
2dl ruokakermaa (kevyttä)
1dl kylmää vettä
Sekoita aineet keskenään tehosekoittimessa tahnaksi.
Kaada tahna kulhoon, lisää joukkoon;
3dl korppujauhoja
1 muna
suolaa
mausteita oman mielen mukaan
tuore chiliä
valkosipulin kynsi/kynsiä
silputtua punasipulia
Pyörittele pulliksi ja paista uunissa 220 astetta noin 20min
Nauti esimerkiksi perunan, pastan tai vaikka quinoan kera 😉

 

Ihanaa päivää kaikille.
Pia

Lue myös:
Pia Sarkkinen: Kohti uutta vuotta 2017, alennusmyyntejä ja konsertti fiiliksiä
OHMYGOSSIP – Huh huh, Joulu saatu taputeltua ja kaikki se hässäkkä ja pienikin stressin (ja suklaan) murunen saatu hävitettyä kropasta. Joulun jälkeinen aika on mennyt paljolti urheillessa, ollaan käyty pitkillä juoksulenkeillä ja latailtu akkuja tulevaa vuotta varten. Vaikka viime vuoteen mahtui niin surua ja murhetta niin paljon myös niitä onnenpipanoita mistä saa olla kiitollinen. Terveys on pysynyt kunnossa ja ilman suurimpia vastoinkäymisiä ollaan koko vuosi taas porskutettu eteenpäin, tosin olen sitä mieltä että kaikki vastoinkäymiset mitä eteen tulee ne pitää yrittää selättää kaikin tavoin eikä jäädä tuleen makaamaan.

Pia Sarkkinen: Lasten ja nuorten liikkuminen
OHMYGOSSIP – Ajattelin tänään pureutua aiheeseen; lasten ja nuorten liikkuminen. Aihe on minulle tärkeä ja olen ollut pidemmän aikaa jo huolissaan lasten liikunnan vähyydestä. Lapset käyttävät liikaa aikaa telkkarin ääressä istumiseen ja puhelimen sekä pelikoneiden näpräämiseen. Onhan se nykypäivää, että kaikki toimii koneiden varassa ja jo hyvin nuorena pitää osata internetin ihmeellinen maailma ja tietokoneen käyttö.

Pia Sarkkinen: Heippa kaikille, olen uusi julkkisbloggaaja täällä ja aattelinkin vähän ensin kertoilla itsestäni!
OHMYGOSSIP – Heippa kaikille, olen uusi julkkisbloggaaja täällä ja aattelinkin vähän ensin kertoilla itsestäni. Olen Pia ja tullut tutuksi televisiojuontajana, Big Brother talosta sekä tanssijana. Oon juontanut peli/hyväntekeväisyys ohjelmia eri tv-kanaville ja Big Brother talosta sain kunnian olla häädettävänä ensimmäisenä lienen siis ärsyttänyt joitain katsojia. Ensi vuonna esiinnyn ystäväni Maisan kanssa reality sarjassa Alanyan sankarit ja sitä ootellessa kalastelen koko ajan myös uusia tv-projekteja.



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory