Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Pia Sarkkinen: Terveelliset ja helpot välipalat

Pia Sarkkinen: Terveelliset ja helpot välipalat

OHMYGOSSIP – Lounas, päivällinen ja illallinen ja siinä kaikki. Kuulostaako tutulta? Monesti siinä arjen ja kiireen keskellä unohtuu tyystin välipalat mitkä ovat erittäin tärkeä osa päivän ravinnonsaannin kannalta. Itselle ainakin käy usein niin, että ruokailujen välille tulee vierähdettyä liian monta tuntia. Tämä on asia minkä yritän korjata omassa elämässäni ihan siitä syystä, että välipalat pitää verensokerin tasaisena ettei romahdusta pääse tapahtumaan.

Sinullekin saattaa olla tuttua päivän aikana väsyminen ja tunne siitä että puhti on kokonaan poissa ja pinna saattaa olla hieman kiristynyt. Tämä johtuu usein siitä, että verensokerit on romahtaneet. Välipalat on myös hyvä keino pitämään sen herkkuhampaan kolotuksen loitolla, ainakin omalla kohdalla.

Välipalat kannattaa valita tarkoin, unohtakaa siis suklaapatukat, sipsit, karkit, pullat ja muut sokerihötöt. Niillä saa verensokerin äkkiä ylös, mutta lopputulos on äkillinen verensokerin romahdus ja väsymys. Välipalojen ei silti tarvitse olla mauttoman makuisia ja kuivia vaan saatavilla on myös herkullisia terveellisiä vaihtoehtoja. Tässä muutama herkullinen välipalaidea mitkä meillä lapsikin osaa valmistaa.

Juurekset:

Suosittelen pilkkomaan jo edellisenä iltana vaikka porkkanaa, kurkkua ja paprikaa rasiaan mikä on kätevä heittää aamulla laukkuun. Päivän mittaan niitä on kiva napostella.

Voileivät:

Unohtakaa se vaalealeipä. Valitkaa mieluummin kauraleipä tai vaikka ruisleipä. Sen voi täyttää vaikka avocadolla, salaatilla ja tomaatilla. Rohkeat voi valita myös täytteeksi esimerkiksi mangoa tai banaania ja raejuustoa.

Jogurtti ja mysli:

Suosittelisin valitsemaan maustamattoman rasvattoman jogurtin ja täysjyvämysliä. Toimii ja on todella täyttävä ja herkullinen vaihtoehto.

Rahka ja marjat

Maustetut rahkat tai rahkajuomat kuten Skyr mikä on mun ehdoton lemppari. Saa monessa muodossa niin juomana kuin rahkana ja joissakin versioissa on kätevästi pähkinät ja siemenet mukana. Lisäksi voi vielä heittää joukkoon vaikka mustikkaa ja puolukkaa tai vaikka karhunvatukoita.

 

Smoothiet:

Peruvarma ja hyvä valinta aina, mutta jos työpaikalta ei löydy blenderiä voi smoothien valmistaa myös kotona ja napata mukaan kätevässä smoothie pullossa.

Erilaiset hedelmät

Edellisenä iltana kannattaa pilkkoa vaikka iso kulhollinen hedelmiä jääkaappiin mistä saa itse kätevästi niitä töihin mukaan ja lapsien on helppo koulusta tullessa ottaa niitä lautaselle ja nauttia vaikka jogurtin kanssa tai sellaisenaan.

pähkinät ja siemenet. (Näitä kannattaa nauttia vain se kourallinen päivässä)

 

Energiaa kaikille tähän viikkoon 🙂

 

Pia

 

 

 

 Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory