Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Vierailemme keittiössäni II osa

Tuija Järvinen: Vierailemme keittiössäni II osa

OHMYGOSSIP – Aurinkoista ja hyvän mielen sunnuntaita ihanat lukijani! Ajattelin tehdä jatkoa ensimmäiselle “Vierailemme keittiössäni” -blogilleni. Tässä juuri paloittelin perunoita, bataattia ja porkkanoita laittaakseni ne kiehumaan veteen. Tarkoituksenani on tehdä sunnuntailounaaksi ja -illalliseksikin kasvisbroilerikeittoa.

Talvella on todella mukava tehdä ja syödä erilaisia keittoja. Keitto on erityisesti hyvää pakkaspäivän ruokaa. Sitä saa tehtyä edullisesti ja voit syödä samaa keittoa vaikka parikin päivää, jos teet sitä tarpeeksi suuren annoksen. Mielestäni keitto vaan paranee mitä useammin sitä lämmittää.

En halua tehdä joka päivä uutta ruokaa, joten valmistan yleensä ruuan pariksi kolmeksi päiväksi kerrallaan. Muita suosikkikeittojani on kalakeitto, jota teen yleensä turskasta tai kirjolohesta. Nyt ostin pakkaseen Pirkan kahden kalan kuutioita sisältävän pakkauksen, josta saan tarvittaessa tehtyä hyvin nopeasti ja vaivattomasti kalakeiton. Perunapalat, porkkanaa, kalakuutioita, vettä (kermaa), mausteita ja tilliä, näistä aineksista saa valmistettua maukkaan kalakeiton. Yleensä käytän ruuanlaitossa vaaleaa lihaa, broileria (antibioottivapaata) tai kalkkunaa, mutta aika ajoin teen lihaisista Vatajan nakeista keiton. Poikkeus vahvistaa säännön.

Erilaisista kasviksista saa myös maukkaita ja täyttäviä keittoja. Lempparikeittoni on bataattiporkkanakeitto (Vierailemme keittiössämme blogissa olikin jo maininta). Ainekset pilkotaan ja keitetään pehmeiksi vedessä, lisätään mausteita ja seos laitetaan blenderiin tai survotaan sauvasekoittimella hienoksi sametin pehmeäksi keitoksi. Joskus laitan keittojen sekaan vielä pienen voinokareen. Keiton aineksina voit käyttää mitä tahansa kasviksia; parsakaalia, kukkakaalia, edellä mainittuja jne. Se näistä keitoista.

Alla olevissa kuvissa on vinkkejä tekemistäni erilaisista ruoka-annoksista, joita on helppo valmistaa kotona. Usein teen erilaisia salaatteja, lisäksi oheen keitettyjä kasviksia ja kalaa tai broileria. Pyrin rakentamaan ruoka-annokseni aina lautasmallin mukaisesti. Bon appetit!

Tärkeimmät ruoka-aineet ja mausteet, joita minulla on aina kaapissani; tomaatteja, banaaneja, maustamatonta jugurttia, mustikoita, mustikkakeittoa (niin terveellistä!), basilikaa, sitruunoita (juon aamusta aina sitruunavettä), D-vitamiinia, kalaöljyä, bataatteja, salaattia ja kurkkua.

Lopuksi vinkkejäni: Laitan broilerikeiton sekaan hiukan hunajaa, antaa pikantin maun. Keitoissa voi käyttää myös tavan kerman lisäksi maustekermoja mm. kolmen juuston kerma on todella bueno. Jos kaloreita haluaa laskea, niin sitten jättää kermat pois.

Käytän sitruunaa lisäksi käsien desinfiointiin. Hieron sitruunaa käsiini ja huuhtelen. Kädet pysyvät puhtaina ja pehmeinä. Sitruuna ja ruokasooda ovat hyviä kodin desinfiointiaineinakin (altaat, pinnat). Vältän vahvoja kemikaaleja. Hiuslakkaakaan en ole käyttänyt vuosiin. En käytä mitään suihkutettavia aerosoleja, sillä uskon, että ne aiheuttavat pitkässä juoksussa mm. astmaa.

Muistathan pestä ja kuoria kasvikset hyvin!

<3 tuija

Valokuvat: tj,  ja olen itse valmistanut kaikki ruoka-annokset.

  1. Ruoka-annosesimerkki: Tonnikalapihvi (paistettu), bataattimuussia, keitettyjä porkkanoita, kermaviilikastike & sitruunalohkolla ja kurkku-meloni-rypäle-persilja-jäävuorisalaattia

2. Ruoka-annosesimerkki: kotitekoista perunamuussia, tuorejuustolla täytetyt uunisilakkafileet, kermaviilikastike ja tomaatti-kurkku-jäävuorisalaatti

3. Ruoka-annosesimerkki: Porkkana-parsakaali-valkoinen papukeitto

4. Ruoka-annosesimerkkini: Uuniaurajuustoperunaviipaleet, aurajuustouunilohi, täytetty uunitomaatti, keitettyjä porkkanasiivuja, maustekurkkulohkoja ja kurkku-rypäle-cosmopolitansalaattia

5. Ruoka-annosesimerkkini: Bataattimuussia, paistettua broilerifilettä, kurkkua, porkkanasiivuja, vihreitä oliiveja, täytetty tomaatti (juusto), vihreätä salaattia ja mausteena basilikan lehtiä

6. Ruoka-annosesimerkkini: Juuri valmistunut peruna-bataatti-porkkana-broilerikeittoni! Voin taata, että oli hyvää!!! Nam.

 


Tags assigned to this article:
terveysVierailemme keittiössäni

Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory