Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

USA:n senaatin asevoimien komitean puheenjohtaja John McCain Tallinnassa: Tiedossa ei ole, että Trump yrittäisi lopettaa Venäjän pakotteet

USA:n senaatin asevoimien komitean puheenjohtaja John McCain Tallinnassa: Tiedossa ei ole, että Trump yrittäisi lopettaa Venäjän pakotteet

OHMYGOSSIP – Virossa vierailulla oleva USA:n senaatin asevoimien komitean puheenjohtaja senaattori John McCain tapasi pääministeri Jüri Rataksen ja ulkoministeri Sven Mikserin. Tapaamisessa pohdittiin transatlanttisia suhteita, alueellisen turvallisuuspolitiikan kysymyksiä sekä Viron ja USA:n yhteistyötä. Tapaamisen jälkeen (27. joulukuuta) Jüri Ratas ja John McCain pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Jüri Ratas sanoi, että tuki, jota NATO antaa Virolle, ei ole tärkeä vain Viron valtiolle vaan myös ihmisille, suuri enemmistö virolaisista tulee NATO:a ja sitä, että olemme NATO:ssa aktiivisesti mukana. Hänen mukaansa Virolle on erittäin tärkeää, että senaattori John McCain on Virossa, uutisoi Delfi.

John McCain puolestaan onnitteli uutta hallitusta menestyksekkäästä tehtäväänsä ryhtymisestä ja vakuutti, että odottaa ilolla pitkien ja läheisten suhteiden jatkumista Viron ja NATO:n välillä. ”tunnustan ja kiitän Viroa osallistumisesta ja lukuisia nuoria virolaisia panoksesta Afganistanissa, josta jotkut heistä ovat maksaneet myös kalleimman hinnan.”

McCainin mukaan monille tuli yllätyksenä, että USA:n presidentiksi valittiin Donald Trump, mutta hän uskoo, että USA:n suhde NATO:on jää vahvaksi. Samalla hän innosti muitakin valtioita täyttämään NATO:n 2 prosentin vaatimuksen. ”Myös Venäjän aggressiiviseen käyttäytymiseen tulee sopeutua, ja NATO on lähihistorian menestyksekkäin liittolaiskumppanuus”, hän mainitsi.

McCain sanoi, että tapaamisessa pohdittiin myös kyberturvallisuuskysymyksiä, hän käsitteli venäläisten krakkereiden mahdollista vaikutusta USA:n vaalitulokseen. ”Ei ole epäilystäkään siitä, että venäläiset eivät olisi krakkeroineet, mutta on epävarmaa, oliko sillä todellinen ja konkreettinen vaikutus vaalitukseen.”

Eesti Päevalehden ja Delfin toimittaja Kaarel Kressa kysyi, että koska presidentti Donald Trump pyrkii selvästi vahvempaan yhteistyöhön Venäjän kanssa, niin mitä kongressi tekee siinä tapauksessa, että Trump yrittää lopettaa Ukrainan vastaisten aggressioiden vuoksi Venäjälle asetetut pakotteet.

”Ei ole selvää, että uusi presidentti yrittää mitätöidä pakotteet. Tänään se ei ole varmaa”, McCain vastasi. ”Niin kauan kuin Putin miehittää Krimiä ja on tunkeutuneena Itä-Ukrainaan, uskon, että on presidenttinä sitten kuka tahansa, uskomme samaan kuin Reagan – voimakkuus takaa rauhan. Myös USA:n sotilaiden läsnäolo Virossa on tästä vakuutena. Paras keino ennaltaehkäistä Venäjän rikkomuksia on uskottava ja vahva sotilaallisen voiman olemassaolo sekä voimakas NATO:n puolustusliitto, jossa Virolla on erittäin tärkeä rooli.”

 

Kuva: John McCain (Jaanus Lensment/Scanpix)

Lue myös:
Donald Trump voitti valitsijamieskokouksen äänet
OHMYGOSSIP – USA valitsijamieskokouksen jäsenet vahvistivat 19. joulukuuta Donald Trumpin virallisesti presidentinvaalien voittajaksi. Kuusi viikkoa vaalivoiton jälkeen republikaanit varmistivat 270 ääntä, jotka Trumpin voiton vahvistamiseen tarvittiin, ilmoitti CNN.

Helena-Reet Ennet kuuluu Donald Trumpin tukijoukkoihin
OHMYGOSSIP – Miljardööri Donald Trump on amerikkalainen bisnesmies, poliitikko ja tv-persoona, joka on republikaanisen puolueen presidenttiehdokas USA:n 2016 presidentinvaaleissa. Metropoli.netin saamien tietojen mukaan suosittu bloggaaja Helena-Reet Ennet on yksi Trumpin menestyksekkään kampanjan taustavaikuttajista, Metropoli.net sovittelee.

Helena-Reet Ennet USA:n presidentinvaaleista: Kyseessä myös juutalaisten vävyjen taistelu
OHMYGOSSIP – Metropoli.netille kerrottiin viime viikolla, että Helena-Reet Ennet on Donald Trumpin presidentinvaalikampanjan tärkeä tukija sosiaalisessa mediassa. Tavoitimme nyt Helena-Reetin ja kysyimme häneltä aiheesta tarkemmin, Metropoli.net kirjoittaa.Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory