Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Euroopan parlamentin jäsen, Viron keskustapuoluelainen Yana Toom matkusti Syyriaan

Euroopan parlamentin jäsen, Viron keskustapuoluelainen Yana Toom matkusti Syyriaan

OHMYGOSSIP – Toomin Viron toimiston johtaja Oksana Talisainen sanoi 27. joulukuuta kello 11.50 aikaan Postimees-lehdelle, että Toom on parhaillaan lentokoneessa, josta syystä hän ei voi myöskään kommentoida suunnitelmiaan Syyriassa. Talisainen ei osannut sanoa, mikä on matkan tarkoitus tarkalleen, mutta hänen tietääkseen parlamentin jäsen on työmatkalla.

Iltapäivällä Toom sanoi Viron yleisradion uutisportaalille, että turvallisuussyistä vierailun tarkkaa aikataulua, tapaamisia ja reittiä ei voi julkistaa. „Elämä varmaan näyttää, kuinka pitkäksi aikaa jään,” Toom vastasi kysymykseen siitä, miten pitkäksi ajaksi hän jää Syyriaan. Hänellä on mukanaan myös toimittaja Andrei Hvostov.

Yana Toom kirjoitti iltapäivällä Facebook-sivulleen. Ohmygossip julkaisee Yana Toomin postituksen vapaana käännöksenä venäjästä:

„Rakkaat ystävät! Ja tietysti myös viholliset (ilman teitähän ei selviä)! Ilmoitan, että matkustan yhdessä kirjailija Hvostovin kanssa lämpimiin maihin laillisen joululoman aikana ja minun työni Euroopan parlamentissa ei liity siihen mitenkään. Mikä taas jatkoa koskee, muistutan vanhaa vitsiä sähkeestä: „Murehtikaa! Yksityiskohdat kirjeitse“. Hyvää saapuvaa uutta vuotta kaikille!“

Toom kävi Syyriassa myös viime kesänä ja tapasi siellä presidentti Bashar al-Assadin. Keskusteltiin taistelusta terrorismia vastaan ja Syyrialle määrätyistä pakotteista. Euroopan parlamentti kiisti sitten osansa parlamentin jäsenten vierailuun, samoin Viron ulkoministeriö. Vierailun maksoi osittain Syyrian hallitus.

Kesän vierailu aiheutti melkoisen paheksunnan puuskan. Kriitikoiden joukkoon kuuluivat tuolloin esimerkiksi IRL-puolueen jäsen Mart Nutt, Vabaerakond-puolueen puheenjohtaja Andres Herkel ja reformipuolueen Jürgen Ligi.

Ligin huomion herätti Toomin haastattelu sanomalehdessä Põhjarannik, jossa Toom väitti, että hänellä ei ole mitään salattavaa ja hänellä ei ole kaapissaan luurankoja. „Samaa mieltä Yanan kanssa. Mitäpä puhua kaappiin piilotetuista luurangoista, kun mitään ei jää piiloon ja olohuoneessa on pysyvä ruumisnäyttely? Murhamiesten kanssa poseeratut kuvat ja näiden maksamat laskut ovat vain viime päivien pieni lisä. Kuten Syyrian vierailu, niin myös lausunnot Virosta, NATO:sta ja EU:sta ovat puhtaasti Kremliä, ei mitään peittelyä“, Ligi kirjoitti heinäkuussa sosiaalisessa mediassa.

Oli kuitenkin myös niitä, jotka kehuivat Toomin liikettä. Esimerkiksi hänen puoluetoverinsa Oudekki Loone sanoi, että kriittinen reaktio Toomin ja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin tapaamiseen on populistinen ylireagointi, ja keskustelun avaamista tuolla alueella tulisi pikemminkin pitää myönteisenä kuin tuomittavana.

Kuva: Yana Toom (Sander Ilvest/Scanpix)

Lue myös:
Andrei Hvostov: Yana Toom lähtee taas Syyriaan
OHMYGOSSIP – Euroopan parlamentin jäsen Yana Toom lähtee taas Syyriaan, mukanaan kirjailija Andrei Hvostov. ”Lähden Yana Toomin kanssa tapahtumien keskipisteeseen, Syyriaan. Yana ei lainkaan ollut suostuvainen siihen, että kirjoitan siitä nyt, koska hän ei halunnut kertoa äidilleen tästä matkasta, mutta vakuutin hänet kuitenkin siitä, että asiaa ei kannata peitellä”, Hvostov kirjoitti Facebookissa.

Urmas Paet: Miksi Yana Toom lähtee vierailulle hallintoon, joka on tappanut satojatuhansia, pakottanut miljoonat pakenemaan kodeistaan ja hävittänyt kansaa kemiallisilla aseilla?
OHMYGOSSIP – Koko Yana Toomin ja Andrei Hvostovin Syyrian matkan hälyn taustalla ei kannata unohtaa esimerkiksi Assadin hallinnon toistuvia kemiallisin asein suoritettuja hyökkäyksiä omaa kansaa vastaan. Miljoonia, jotka ovat paenneet Syyriasta juuri Assadin hallinnon kauheuksia. Viime viikkojen joukkomurhaa Aleppossa Assadin ja venäläisten joukkojen yhteistyönä. Joten – miksi mennään? Mikä on tavoite?, kysyy Euroopan parlamentin jäsen, reformipuolueen Urmas Paet Facebook-sivullaan.

USA:n senaatin asevoimien komitean puheenjohtaja John McCain Tallinnassa: Tiedossa ei ole, että Trump yrittäisi lopettaa Venäjän pakotteet
OHMYGOSSIP – Virossa vierailulla oleva USA:n senaatin asevoimien komitean puheenjohtaja senaattori John McCain tapasi pääministeri Jüri Rataksen ja ulkoministeri Sven Mikserin. Tapaamisessa pohdittiin transatlanttisia suhteita, alueellisen turvallisuuspolitiikan kysymyksiä sekä Viron ja USA:n yhteistyötä. Tapaamisen jälkeen (27. joulukuuta) Jüri Ratas ja John McCain pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Urmas Paet: Putin on Syyrian sotaan sekaantumalla vetänyt osan tulesta myös venäläisten suuntaan
OHMYGOSSIP – Vielä ei tiedetä, tappoiko Venäjän lähettilään hullu vai oliko se suunniteltu poliittinen teko. Pääsyy on molemmissa tapauksissa sama – Venäjän näkyvä ja voimakas sekaantuminen Syyrian sotaan ja myös viime viikkojen äärimmäisen traagiset tapahtumat Aleppossa, jossa Assadin armeija ja Venäjä ovat pommittaneet kaupunkia jatkuvasti. Aleppon tragedia on vaatinut tuhansia kaupunkiin loukkuun jääneitä siviiliuhreja, myös paljon lapsia ja naisia, kirjoittaa Euroopan parlamentin jäsen, reformipuolueen Urmas Paet Facebook-sivullaan (19.12.2016).Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory