Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Urmas Paet: Miksi Yana Toom lähtee vierailulle hallintoon, joka on tappanut satojatuhansia, pakottanut miljoonat pakenemaan kodeistaan ja hävittänyt kansaa kemiallisilla aseilla?

Urmas Paet: Miksi Yana Toom lähtee vierailulle hallintoon, joka on tappanut satojatuhansia, pakottanut miljoonat pakenemaan kodeistaan ja hävittänyt kansaa kemiallisilla aseilla?

OHMYGOSSIP – Koko Yana Toomin ja Andrei Hvostovin Syyrian matkan hälyn taustalla ei kannata unohtaa esimerkiksi Assadin hallinnon toistuvia kemiallisin asein suoritettuja hyökkäyksiä omaa kansaa vastaan. Miljoonia, jotka ovat paenneet Syyriasta juuri Assadin hallinnon kauheuksia. Viime viikkojen joukkomurhaa Aleppossa Assadin ja venäläisten joukkojen yhteistyönä. Joten – miksi mennään? Mikä on tavoite?, kysyy Euroopan parlamentin jäsen, reformipuolueen Urmas Paet Facebook-sivullaan.

Extreme-matka satojentuhansien tapettujen ja miljoonien kärsimysten luo? Tilanteessa, jossa tuo kaikki jatkuu – Assadin hallinnon väkivalta omaa kansaa vastaan.

Viron keskustapuolueen puheenjohtaja Jüri Ratas tapasi eilen (27. joulukuuta) USA:n senaatin asevoimien komitean puheenjohtajan McCainin. Ei ole kuultu siitä, puhuttiinko myös Syyrian verilöylystä ja siihen liittyen Assadin ja Venäjän yhteisestä hävitystyöstä Aleppossa ihmisten kimpussa ja millaista asennetta pääministeri ilmaisi.

Ehkä silloin olisi tullut ilmi sekin, mitä mieltä Viron keskustapuolue ja hallitus ovat Syyrian väkivallasta ja Assadin ja Venäjän toiminnasta siellä, ja kuinka paljon sillä on yhtymäkohtia USA:n senaatin edustajan kantojen kanssa. Kyseessähän on selvästi nykymaailman suurin humanitaarinen katastrofi.

Tämä olisi ehkä antanut myös paremman käsityksen Toomin ja Hvostovin Syyrian matkan motiiveista ja johtavan hallituspuolueen keskustapuolueen näkemyksistä Syyriassa tapahtuvan suhteen sekä Assadin ja Venäjän roolista siinä, kirjoittaa Eesti Päevaleht.

Kuva: Urmas Paet (Toomas Tatar/Scanpix)

Lue myös:
Euroopan parlamentin jäsen, Viron keskustapuoluelainen Yana Toom matkusti Syyriaan
OHMYGOSSIP – Toomin Viron toimiston johtaja Oksana Talisainen sanoi 27. joulukuuta kello 11.50 aikaan Postimees-lehdelle, että Toom on parhaillaan lentokoneessa, josta syystä hän ei voi myöskään kommentoida suunnitelmiaan Syyriassa. Talisainen ei osannut sanoa, mikä on matkan tarkoitus tarkalleen, mutta hänen tietääkseen parlamentin jäsen on työmatkalla.

Andrei Hvostov: Yana Toom lähtee taas Syyriaan
OHMYGOSSIP – Euroopan parlamentin jäsen Yana Toom lähtee taas Syyriaan, mukanaan kirjailija Andrei Hvostov. ”Lähden Yana Toomin kanssa tapahtumien keskipisteeseen, Syyriaan. Yana ei lainkaan ollut suostuvainen siihen, että kirjoitan siitä nyt, koska hän ei halunnut kertoa äidilleen tästä matkasta, mutta vakuutin hänet kuitenkin siitä, että asiaa ei kannata peitellä”, Hvostov kirjoitti Facebookissa.

USA:n senaatin asevoimien komitean puheenjohtaja John McCain Tallinnassa: Tiedossa ei ole, että Trump yrittäisi lopettaa Venäjän pakotteet
OHMYGOSSIP – Virossa vierailulla oleva USA:n senaatin asevoimien komitean puheenjohtaja senaattori John McCain tapasi pääministeri Jüri Rataksen ja ulkoministeri Sven Mikserin. Tapaamisessa pohdittiin transatlanttisia suhteita, alueellisen turvallisuuspolitiikan kysymyksiä sekä Viron ja USA:n yhteistyötä. Tapaamisen jälkeen (27. joulukuuta) Jüri Ratas ja John McCain pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden.

Urmas Paet: Putin on Syyrian sotaan sekaantumalla vetänyt osan tulesta myös venäläisten suuntaan
OHMYGOSSIP – Vielä ei tiedetä, tappoiko Venäjän lähettilään hullu vai oliko se suunniteltu poliittinen teko. Pääsyy on molemmissa tapauksissa sama – Venäjän näkyvä ja voimakas sekaantuminen Syyrian sotaan ja myös viime viikkojen äärimmäisen traagiset tapahtumat Aleppossa, jossa Assadin armeija ja Venäjä ovat pommittaneet kaupunkia jatkuvasti. Aleppon tragedia on vaatinut tuhansia kaupunkiin loukkuun jääneitä siviiliuhreja, myös paljon lapsia ja naisia, kirjoittaa Euroopan parlamentin jäsen, reformipuolueen Urmas Paet Facebook-sivullaan (19.12.2016).Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory